Το ερώτημα «ποιος θα μπορούσε να διαχειριστεί την εταιρεία μετά τον Ντίμον» – ο οποίος κατέχει την κορυφαία θέση από το 2006 – έχει πλανηθεί πάνω από τη βιομηχανίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ντίμον: Kαμπανάκι για το αμερικανικό έλλειμμα – Τι είπε για την Κίνα

Νωρίτερα φέτος – περίπου στα μισά του πενταετούς πακέτου διατήρησης του Ντίμον – ο 68χρονος διευθύνων σύμβουλος μετακίνησε μερικούς από τους κορυφαίους «υπολοχαγούς» του σε νέους ανώτερους ρόλους, τοποθετώντας τους για περισσότερη εμπειρία στη λειτουργία των επιχειρήσεων της εταιρείας καθώς προετοιμάζει πιθανούς διαδόχους.

Ο ανασχηματισμός τοποθέτησε την Jenn Piepszak και τον Troy Rohrbaugh στην κορυφή μιας διευρυμένης εμπορικής και επενδυτικής τράπεζας, ενώ η Marianne Lake, η οποία ήταν συν-επικεφαλής της καταναλωτικής και κοινοτικής τράπεζας μαζί με την Piepszak από το 2021, πήρε τον αποκλειστικό έλεγχο του τμήματος, επιβλέποντας περισσότερους από τους επιχειρηματικούς τομείς της.

«Εξαρτάται από το διοικητικό συμβούλιο – δεν εξαρτάται από μένα», δήλωσε ο Ντίμον τη Δευτέρα. «Έχω την ενέργεια που είχα πάντα. Αυτό είναι σημαντικό. Νομίζω ότι όταν δεν μπορώ να φορέσω τη φανέλα και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα πρέπει να φύγω, βασικά».

Νωρίτερα, η τράπεζα αύξησε την πρόβλεψή της για τα καθαρά έσοδα από τόκους του τρέχοντος έτους στα 91 δισ. δολάρια, αφού τον περασμένο μήνα προέβλεψε μείωση 90 δισ. δολαρίων, λόγω των λιγότερων από τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων από την Federal Reserve. Λιγότεροι πελάτες μεταφέρουν επίσης χρήματα σε λογαριασμούς υψηλότερης απόδοσης από ό, τι αναμενόταν, σύμφωνα με την τράπεζα. Κατά το πρώτο τρίμηνο, η JPMorgan είχε καταγράψει 23,1 δισ. δολάρια NII, σπάζοντας ένα σερί επτά τριμήνων ρεκόρ για τη μέτρηση.

Μπελάς η «Βασιλεία ΙΙΙ»

Η JPMorgan προσέφερε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις από ένα προτεινόμενο σχέδιο για την αύξηση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για τις μεγάλες τράπεζες. Αξιωματούχοι της Fed έχουν δηλώσει ότι οι προτάσεις, γνωστές ως Basel III Endgame, θα περιοριστούν. Το Bloomberg ανέφερε ότι οι οργανισμοί εργάζονται σε μια νέα έκδοση που θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί μόλις τον Αύγουστο.

Ακόμη και με το ενδεχόμενο αυστηρότερων κεφαλαιακών απαιτήσεων, η JPMorgan αναμένει να επιτύχει απόδοση 17% επί των ενσώματων κοινών ιδίων κεφαλαίων μεσοπρόθεσμα, ανέφερε στην παρουσίασή της νωρίτερα. Το πλεονάζον κεφάλαιο υποστηρίζει αυξημένες επαναγορές μετοχών, αν και η τράπεζα δήλωσε ότι παραμένει επιφυλακτική. Ο Dimon έσπευσε να μετριάσει τις προσδοκίες σχετικά με τον ρυθμό αυτών των επαναγορών.

«Δεν πρόκειται να επαναγοράσουμε πολλές μετοχές σε αυτές τις τιμές», είπε, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα είναι πιο επιθετική όσον αφορά τις επαναγορές όταν η τιμή της μετοχής της μειωθεί. Οι μετοχές υποχώρησαν μετά τα σχόλιά του και μειώθηκαν κατά 3,2% στις 2:02 μ.μ. στη Νέα Υόρκη. Έκλεισαν σε υψηλό ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα και αυξήθηκαν περίπου 16% από την αρχή της χρονιάς.

«Βλάπτει την Αμερική»

Ο Ντίμον, ο οποίος είναι εδώ και καιρό ο πιο έντονος επικριτής των προτάσεων της Βασιλείας μεταξύ των ομολόγων του στη Wall Street, επανέλαβε τις επικρίσεις του ότι θα βλάψουν τους φτωχότερους καταναλωτές, ωθώντας ορισμένους εκτός τραπεζικού συστήματος. Η ρύθμιση «βλάπτει την Αμερική σε αυτό το σημείο», είπε.

Θα πληρώσουν οι καταναλωτές

Η JPMorgan δήλωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι τα δύο τρίτα των καταναλωτών πιθανότατα θα πρέπει να πληρώνουν ένα μηνιαίο τέλος εξυπηρέτησης για τους λογαριασμούς ελέγχου τους, εάν εφαρμοστούν οι τρέχουσες προτάσεις. Η JPMorgan δήλωσε ότι αυτό δεν αντικατοπτρίζει τα τρέχοντα σχέδιά της για την αντιμετώπιση των κανόνων.

Η επίθεση του κανονισμού, όπως την αποκάλεσε η CEO της τράπεζας καταναλωτών και κοινοτήτων Lake κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της, έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει βαθιά τους καταναλωτές, είπε.

«Αυτοί οι κανόνες δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς και οι άνθρωποι που θα καταλήξουν να επηρεαστούν περισσότερο θα είναι οι καθημερινοί Αμερικανοί, ιδίως εκείνοι που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά», δήλωσε ο Λέικ.

Εκτός από τον Lake, οι επενδυτές άκουσαν επίσης από τους Piepszak και Rohrbaugh για την πρόοδο στην εμπορική και επενδυτική τράπεζα της JPMorgan.

Η JPMorgan αναμένει ότι η ανάκαμψη των συμφωνιών θα συμβάλει στην ενίσχυση των προμηθειών επενδυτικής-τραπεζικής για το δεύτερο τρίμηνο κατά ένα ποσοστό στα «μέσα της εφηβείας» σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, δήλωσε ο Rohrbaugh.

Για τις επιχειρήσεις των αγορών, η αύξηση θα είναι πιθανώς σε «μεσαία μονοψήφια ποσοστά», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή