Την αυτόματη πρόσβαση στα δωμάτια κάνει πράξη η startup Radefy η οποία προσφέρει ψηφιακές λύσεις σε ξενοδόχους και ιδιοκτήτες Airbnb φέρνοντας τα πάνω – κάτω στην φιλοξενία.

H Radefy προσφέρει δύο καινοτόμες πλατφόρμες που ανατρέπουν τους τρόπους διαχείρισης των ακινήτων και της φιλοξενίας. Το Centurion είναι μια πλατφόρμα που αποτελεί μια προηγμένη λύση για τη διαχείριση της αυτοματοποιημένης πρόσβασης σε ακίνητα. Αντί για παραδοσιακά κλειδιά, δημιουργεί ηλεκτρονικά κλειδιά για τους επισκέπτες και ταυτόχρονα διαχειρίζεται την αλόγιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από τους επισκέπτες, μειώνοντας την κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα καταλύματα. Επίσης, παρέχει συμβατότητα με πολλές έξυπνες κλειδαριές και αισθητήρες, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα και την εμπειρία των επισκεπτών, καθώς και μειώνοντας τα έξοδα και αυξάνοντας τα κέρδη των χρηστών.

Από την άλλη πλευρά, η πλατφόρμα GEA είναι η πρώτη πραγματικά SaaS πλατφόρμα Guest Experience στην αγορά. Προσφέρει μια White Label λύση που συνδυάζεται με προηγμένες λειτουργίες επικοινωνίας και τεχνητή νοημοσύνη. Με αυτήν, οι επισκέπτες μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες και να επικοινωνήσουν μέσω διάφορων εφαρμογών όπως το Whatsapp, το Viber και τα SMS, με αυτόματη μετάφραση σε πολλές γλώσσες.

Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει έναν AI assistant που αυτοματοποιεί τη διαχείριση αιτημάτων επισκεπτών και παρέχει ποικίλες υπηρεσίες όπως οδηγίες για το ακίνητο, υπηρεσίες υποδοχής, concierge, καθαριότητας, υπηρεσίες δωματίου και εσωτερικές πωλήσεις, προσφέροντας ουσιαστικές εξυπηρετήσεις στους επισκέπτες και αυξάνοντας τα έσοδα των πελατών.

«Διαρκής δημιουργία νέων ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων»

«Η ιδέα για τη Radefy προέκυψε στα μέσα του 2019, όταν παρατηρήσαμε ότι η ραγδαία αύξηση των τουριστικών αφίξεων άρχισε να δημιουργεί λειτουργικές δυσκολίες, τόσο στον Ξενοδοχειακό κλάδο, όσο και στον κλάδο της Βραχυχρόνιας μίσθωσης. Θελήσαμε να καλύψουμε δύο πράγματα ταυτοχρόνως: την ανάγκη των τουριστικών καταλυμάτων να αυτοματοποιήσουν το Check in και Check out με την αυτόματη δημιουργία και διαγραφή ηλεκτρονικών κλειδιών (e-keys), καθώς και την μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τους επισκέπτες. Στόχος της Radefy είναι η διαρκής δημιουργία νέων ολοκληρωμένων και καινοτόμων λύσεων, που να προσφέρουν στους πελάτες μας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά τους», επισημαίνει στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ο Αθανάσιος Πηλιούνης, CEO και συνιδρυτής της Radefy.

Αλλάζουν τα δεδομένα

«Στον πυρήνα των υπηρεσιών της Radefy βρίσκεται το Centurion, μια καινοτόμα πλατφόρμα που αλλάζει τους κανόνες στον έλεγχο της αυτόματης πρόσβασης και στη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας. Αποχαιρετήστε τα παραδοσιακά κλειδιά και υποδεχθείτε μια εξελιγμένη, αποδοτική προσέγγιση στη διαχείριση των ακινήτων σας.  Το Centurion διευκολύνει τους οικοδεσπότες και τους ξενοδόχους με την αυτοματοποίηση της διαχείρισης πρόσβασης. Δημιουργεί ηλεκτρονικά κλειδιά e-Keys για τους επισκέπτες και βοηθά στην μείωση της αλόγιστης κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ευελιξία του Centurion προσφέρει στους πελάτες μας, συμβατότητα με πολλές έξυπνες κλειδαριές και αισθητήρες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτιστοποίηση των λειτουργιών τους, την αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών, την μείωση των λειτουργικών δαπανών και την αύξηση της κερδοφορία τους», σημειώνει.

«Επιδιώκοντας την αριστεία στην φιλοξενία, η Radefy δημιούργησε την GEA την πιο καινοτόμα και μόνη πραγματικά SaaS πλατφόρμα Guest Experience της αγοράς. Η GEA προσφέρει μια απαράμιλλη White Label web εφαρμογή που πλαισιώνεται με προηγμένες λειτουργίες επικοινωνίας και τεχνητής νοημοσύνης μέσω του Webapp των επισκεπτών. Με την GEA είναι πλέον δυνατή η συλλογή πληροφοριών από το κινητό του επισκέπτη και η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω Whatsapp, Viber, SMS και Chat, με αυτόματη μετάφραση σε 125 γλώσσες. Η προσθήκη του AI assistant αυτοματοποιεί τη διαχείριση αιτημάτων των επισκεπτών, ενώ υπηρεσίες όπως το Digital Property Guide, Reception, Concierge, Housekeeping, Room Service, και In-House sales, φέρνουν όλες τις παροχές του ξενοδοχείου στο κινητό του επισκέπτη του, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα αγορά εισιτηρίων, κρουαζιέρων και άλλων δραστηριοτήτων, επιφέροντας σημαντικά έσοδα στους πελάτες μας», αναφέρει.

«Η Radefy είναι μια πελατοκεντρική εταιρεία.  Αυτό σημαίνει ότι στο επίκεντρο όλων των αποφάσεων μας, στο DNA μας θα έλεγα, είναι πάντα η εξυπηρέτηση των αναγκών του πελάτη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς μας εν μέσω της ταχείας εξέλιξης της τεχνολογίας και των αυξημένων αναγκών των πελατών. Σε έναν κλάδο όπου η εμπειρία των επισκεπτών κυριαρχεί, η Radefy ξεχωρίζει ως πρωτοπόρος στην παροχή πρωτοποριακών λύσεων προσαρμοσμένων στις μοναδικές ανάγκες του τομέα της φιλοξενίας. Λειτουργώντας στη διασταύρωση της τεχνολογίας και της ικανοποίησης των επισκεπτών, η Radefy προσφέρει λύσεις Smart Hospitality και Guest Experience που επαναπροσδιορίζουν τα πρότυπα και θέτουν νέα σημεία αναφοράς, προσδίδοντας αξία και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στους πελάτες μας», υποστηρίζει.

Συνεργασίες με επενδυτικούς φορείς και VCs

«Σχετικά με τη χρηματοδότηση της ανάπτυξής μας, σκοπεύουμε να εξετάσουμε διάφορες εναλλακτικές. Η Radefy είναι μια κερδοφόρος εταιρεία και τα θετικά ταμειακά διαθέσιμα της επαναεπενδύονται στην εταιρεία, δίνοντάς μας την δυνατότητα να καλύπτουμε επί του παρόντος τις επενδυτικές μας ανάγκες. Η επιλογή άλλων πηγών κεφαλαίων, δεν βασίζεται μόνο στο ποσό που θα μας προσφερθεί, αλλά εξετάζουμε και άλλα πιο σημαντικά κατά την άποψη μου σημεία όπως η σύμπνοια με τον επενδυτή, το τί άλλο φέρνει στο τραπέζι εκτός από κεφάλαια και ποια θα είναι η σημαντική συμβολή του στην επίτευξη των εταιρικών μας στόχων. Υπό αυτό το πρίσμα, θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε πιθανές συνεργασίες με επενδυτικούς φορείς και venture capital», σημειώνει.

«Eλπιδοφόρες προοπτικές, έλλειψη χρηματοδότησης»

Προοδεύει η καινοτομία στην Ελλάδα; «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποτελούν έναν ζωτικό παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Με το περιβάλλον startup να εκλαμβάνει μια αυξανόμενη αναγνώριση και υποστήριξη από τις κυβερνητικές αρχές και τον ιδιωτικό τομέα, οι προοπτικές για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων φαίνονται ελπιδοφόρες. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα είναι η δυνατότητα γρήγορης και ευέλικτης ανταπόκρισης στις αλλαγές της αγοράς, καθώς και η διαρκής καινοτομία που φέρνουν στο τραπέζι. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν και ορισμένες προκλήσεις, όπως η έλλειψη χρηματοδότησης και η ανεπάρκεια εμπειρογνωμοσύνης σε σημαντικούς τομείς όπως, η διαχείριση και η ανάπτυξη», αναφέρει.

«Για να αναπτυχθούν περαιτέρω, οι νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να εστιάσουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους στον τομέα της διαχείρισης και της χρηματοδότησης, καθώς και στη διεύρυνση του εμπορικού δικτύου τους για να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες συνεργασίας και της συνεργασίας με άλλους επιχειρηματικούς παράγοντες. Με στρατηγική προσέγγιση και στήριξη, οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να γίνουν οι ηγέτες της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα», καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups