Αδιαμφισβήτητα, οι μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων είναι οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Διότι οι άλλες δύο... ξαδέλφες κινούνται ασταμάτητες σε νεότερα πολυετή υψηλά.

Και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, καθώς αμφότερες έχουν ισχυρή χρηματοοικονομική εικόνα.

Με μόνο μελανό σημείο το μέρισμα που αναμένεται, και αυτό απλά υπολογίζεται… χαμηλότερο από των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ, και σίγουρα υψηλό.

Κι η αγορα συνεχίζει τα στοιχήματα υπέρ μιας -επιτέλους- ανοδικής έξαρσης σε ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

Οι οποίες έχουν μεγάλα περιθώρια ανόδου, καθώς ενδεικτικά το 8,50 που επέτυχε η ΕΤΕ πρόσφατα αφορά στο 2,10 της ΑΛΦΑ, ήτοι 20% χαμηλότερα.

Προς το παρόν, η ΑΛΦΑ προσπερνά το δύσκολο επίπεδο των 1,68-1,70, και μπροστά της ανοίγεται μακρύς δρόμος για το προαναφερθέν 2,10.

Όχι οτι εκεί θα είναι “ακριβή”, αλλά έιναι ένας στόχος στο τρέχον μοτίβο.

Η ΠΕΡΦ συνέχισε την ξέφρενη πορεία της σε νέα ιστορικά υψηλά, μετά και το “αντίο” των δύο μεγάλων του κλάδου ΕΠΣΙΛ και ΕΝΤΕΡ, και πολλοί είναι εκείνοι που ποντάρουν αφενός σε μετακόμιση της μετοχής από την εναλλακτική αγορά στην κύρια (με ό, τι αυτό συνεπάγεται στην εμπορευσιμότητα και είσοδο νέων παικτών), αφετέρου στην εν καιρώ παρεμφερή εξέλιξη ως προς εξαγορά ή συγχώνευση σε ενδιαφέρουσα κεφαλαιοποίηση.

Η ΕΕΕ επίσης συνέχισε σε νέα πολυετή επίπεδα και πάνω από την τιμή προ πανδημίας, διαγράφοντας συμβολικά μια δύσκολη εποχή με δύο δύσκολα γεγονότα, πανδημία και περιορισμούς στη Ρωσία.

Η ΔΕΗ ψάχνει μια υπέρβαση πάνω από τα 12 ευρώ, που την έχουν ταλαιπωρήσει αρκετές εβδομάδες, με επόμενη στάση στα 13,50.

Η ΑΡΑΙΓ έπαιξε κομμένη, εξου και η πτωτικότητα, με προσδοκίες να επανέλθει στα ιστορικά της υψηλά.

Δίπλα της και η αξιόλογη ΟΤΟΕΛ, που πλαγιολισθαίνει δείχνοντας ότι κάποιοι μεσοπρόθεσμοι την “μαζεύουν” με το βλέμμα στραμμένο στο τελευταίο τρίμηνο του 2024 ή/και το α’ του 2025.

Συσσώρευση στα ιστορικά της υψηλά και η ΓΕΚΤΕΡΝΑ, με φόντο το πολυαναμενόμενο deal της TENEΡΓ που έχει εγκλωβίσει πολλούς. Θεωρητικά, θα απελευθερωθούν σημαντικές δυνάμεις με το πέρας αυτού του σήριαλ, υπέρ της ανοδικής τάσης, με μπόλικη ρευστότητα να εστιάζει στα χαρτιά που δεν “έτρεξαν”.

Το ΛΑΒΙ είχει την τιμητική του την περασμένη εβδομάδα, και μαζεύει δυνάμεις για το 1,05-1,08.

Πόλεμος στο ταμπλό για ΒΙΟ και ΕΛΧΑ, και οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή. Αν καταφέρουν να “πείσουν”, θα υπάρξει καλή συνέχεια καθώς η συμπεριφορά στο ταμπλό υποννοεί μια αναδιάρθρωση και έξοδο βραχυπρόθεσμων που πήραν το πρώτο σκέλος της ήπιας ανόδου.

Η ΜΟΗ παλέυει το επίπεδο των 27,80-28 ευρώ ως πολύ σοβαρή αντίσταση. Τα 32 ευρώ δεν είναι μακριά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής