Στην 49η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος μιλά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι «οι εξαγωγές δεν είναι μόνο εμπορεύματα και υπηρεσίες, αλλά είναι οι πρεσβευτές μας στον κόσμο».

«Οι εξαγωγές αναδεικνύουν στην πράξη και την ανθεκτικότητα, αλλά και τη δυναμικότητα της ελληνικής οικονομίας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η πρόοδος στον τομέα των εξαγωγών ήταν μεγαλύτερη από τη γενική αύξηση του ΑΕΠ, καθώς το 2025 θα πλησιάσει το 5%, μιας και το 2023 οι εξαγωγές έφτασαν σχεδόν στα 50 δισ. ευρώ.

«Οι εξαγωγές έχουν φτάσει περίπου στο 50% του ΑΕΠ της χώρας» τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι μπορούν να φτάσουν στο 60% έως το 2027.

«Σημασία έχουν όμως και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς έχουν διπλασιαστεί οι εξαγωγές σε προϊόντα τεχνολογίας. Αυτοί οι αριθμοί δηλώνουν πολλά καθώς ως μέρισμα επιστρέφονται στην κοινωνία. Είναι μια πολιτική που πρεσβεύει κατ΄εξοχήν η κυβέρνηση μας» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «γι’ αυτό και αυξήθηκαν σημαντικά μισθοί και συντάξεις, συμπαρασύροντας επιδόματα και τριετίες με στόχο το 2027 ο μέσος μισθός να φτάσει τα 1.500 ευρώ».

«Η γενιά του brain drain επιστρέφει καθώς πλέον οι επιχειρήσεις πληρώνουν καλύτερα σε συνδυασμό με τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία και αντιπολίτευση

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε παράλληλα το δικό του μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, μετά τις εξελίξεις με τη ρητορική της νέας προέδρου της γειτονικής χώρας.

«Να θυμίσω πως καταψηφίσαμε τη Συνθήκη των Πρεσπών όχι γιατί δεν θέλαμε λύση, ενώ προειδοποιήσαμε πως δεν πρέπει να κυρωθεί γιατί μετά δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Βλέποντας την άνοδο του εθνικισμού στα Σκόπια μας έκανε επιφυλακτικούς» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «η ρητορική τους είναι προκλητική και ανιστόρητη».

«Η Ελλάδα την αρνείται και την επιστρέφει» συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι «κάποιοι ανιστόρητοι καλούν την πατρίδα να ξοδέψει τα όπλα που έχει στα χέρια της με την κύρωση των μνημονίων».

«Φάνηκαν το ποιοι είναι οι πατριώτες του γλυκού νερού» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι το γειτονικό κράτος οφείλει να αντιληφθεί ότι «ο δρόμος προς την Ευρώπη περνάει και από τη χώρα μας, και εκεί μπορεί να σταματήσει».

Η ακρίβεια και οι επενδύσεις

Αναφερθείς στην επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο της Κομισιόν για την ακρίβεια, είπε δεν γίνεται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες να ακολουθούν σημαντικά διαφορετικές πολιτικές τιμές ανά χώρα με βάση δικά τους συμφέροντα.

Περιγράφοντας τη συνολική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις. «Το γκάζι των επενδύσεων μένει πατημένο και φέτος με 9% και πρόβλεψη 14% για το 2025» σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»