Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, διορθώνοντας επί της ουσίας μετά την άνοδο των τελευταίων ημερών, ενώ διέκοψαν την άτυπη «σύνδεση» που εμφάνιζαν με τη θετική πορεία της Wall Street.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε πτώση 0,34%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έχασε 0,15%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας ανέτρεψαν τα ενδοσυνεδριακά κέρδη, με τον Nikkei 225 να σημειώνει πτώση 0,1% με τον Topix να κλείνει κατά 0,11% χαμηλότερα.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε 0,17% καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας τον Μάιο, τα οποία αποκάλυψαν ότι η RBA εξέταζε το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων λόγω υψηλότερων κινδύνων πληθωρισμού.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,86%, ενώ ο CSI300 στην ηπειρωτική Κίνα σημείωσε πτώση 0,24%.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Li Auto σημείωσαν βουτιά 17,8%, αφού ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων δεν ικανοποίησε με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. Η μετοχή σημείωσε τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Hang Seng.

Η Li Auto ανέφερε έσοδα 25,6 δισ. γιουάν (3,5 δισ. δολάρια), μειωμένα κατά 38,6% από το τέταρτο τρίμηνο του 2023, αλλά 36,4% υψηλότερα σε ετήσια βάση. Ο μέσος όρος των εκτιμήσεων των αναλυτών ήταν για έσοδα 26,73 δισ. γιουάν. Οι παραδόσεις οχημάτων το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν επίσης σε 80.400 από 131.805 το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Οι αξιωματούχοι της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA) στην τελευταία τους συνάντηση εξέτασαν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων, αλλά τελικά επέλεξαν μια σταθερή πολιτική.

Το διοικητικό συμβούλιο αναγνώρισε τη δυσκολία πρόβλεψης μελλοντικών μεταβολών των επιτοκίων, με τα στοιχεία να δείχνουν αυξημένους κινδύνους παρατεταμένου πληθωρισμού πάνω από τον στόχο. Υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης των προσδοκιών για τον πληθωρισμό και τόνισε την προθυμία να ανεχτεί βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις για να αποφευχθεί η υπερβολική παρέμβαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές