Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ διαπραγματεύονται οι τιμές του χρυσού, καθώς οι traders προσπαθούν να αντισταθμίσουν τους κινδύνους από την γεωπολιτική αβεβαιότητα έως τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους στις μεγάλες παγκόσμιες οικονομίες. Το πολύτιμο χρυσός έλαβε επίσης στήριξη από την ανοδική τάση των βασικών μετάλλων.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται κατά 0,26% στα 2.431,42 δολάρια η ουγγιά μετά τα επίπεδα ρεκόρ των 2.449,89 δολαρίων που έφθασε τη Δευτέρα. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,12% στα 2.435,50 δολάρια.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Διόρθωση με το βλέμμα στην ΒοΕ

«Η γενική εικόνα πραγματικά δεν έχει αλλάξει (από τον Μάρτιο)… που είναι απλώς το γενικό σκηνικό του πολύ ελκυστικού παγκόσμιου μακροοικονομικού και γεωπολιτικού περιβάλλοντος για τον χρυσό» εξηγεί ο Νίκος Καβάλης, διευθύνων σύμβουλος της Metals Focus.

Οι ανησυχίες για το ταχέως αυξανόμενο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ προσπαθεί να κάνει μια ήπια προσγείωση είναι κινητήριες δυνάμεις για ορισμένους επενδυτές.

Πρόσφατα στοιχεία υποδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ συνέχισε ξανά την πτωτική του τάση, αλλά αρκετοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed παραμένουν προσεκτικοί όσον αφορά τη μείωση των επιτοκίων πολύ σύντομα.

Τα παγκόσμια διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια με φυσική υποστήριξη χρυσού (ETF) παρουσίασαν καθαρές εισροές 1 δισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εισροή από τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

«Όλο και περισσότεροι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών mainstream επενδυτών, όπως τα macro funds, έχουν χάσει ένα μέρος αυτού του ράλι και είναι πεπεισμένοι από την υπόθεση του χρυσού και επομένως θέλουν να συμμετάσχουν», είπε ο Καβάλης, προσθέτοντας ωστόσο ότι η η αγορά είναι έτοιμη για διόρθωση προτού οι τιμές κινηθούν περαιτέρω.

Οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης πολιτικής της Fed που θα δημοσιοποιηθούν την Τετάρτη.

Το ασήμι σημείωσε άνοδο 1,15% στα 32,17 δολάρια η ουγγιά αφού έφτασε σε υψηλό 11 ετών στην τελευταία συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities