Να διαχειριστεί τα ιστορικά υψηλά του Nasdaq, αλλά και την αποτυχία του Dow Jones να διαπεράσει τις 40.000 μονάδες προσπαθεί σήμερα η Wall Street, αν και βρίσκει σημαντικά στηρίγματα από τα αποτελέσματα της Macy’s και της Lowe’s.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,01% στις 39.806 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απωλειες 0,09% στις 5.303 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,27% στις 16.749 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Διατηρούν το προβάδισμα οι πωλητές, υπό πίεση η Motor Oil

Σε επίπεδο τίτλων, η Lowe’s σημειώνει άνοδο 2%, αφού ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα για το πρώτο τρίμηνο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Υποστηρικτικά επίσης λειτουργεί το +2,6% της Macy’s, καθώς η αλυσίδα πολυκαταστημάτων σημείωσε κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Επίσης, αύξησε τις προσδοκίες για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος.

Από την άλλη, η Palo Alto Networks υποχωρεί περίπου 7%, αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες στο τρίτο τρίμηνο χρήσης, και η καθοδήγησή της ήταν σύμφωνη μόνο με τις συναινετικές προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παραμένουν στο επίκεντρο. Σύμφωνα με τον Keith Buchanan, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments, η αγορά παίρνει στηρίξεις γιατί βλέπει η οικονομία να είναι σε τροχιά αποπληθωρισμού.

«Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα εάν τα κέρδη επιβεβαιώσουν τη σταθερότητα της εταιρικής κερδοφορίας», πρόσθεσε. Αλλά «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αγορά όπου θα μπορούσαμε να είμαστε κάπως περιορισμένοι στο εύρος τιμών, ίσως ακόμη και να παρασυρθούμε χαμηλότερα».

Στο μεταξύ, η αγορά αναμένει τις ομιλίες πολλών αξιωματούχων της Federal Reserve, συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη Christopher Waller, του προέδρου της Fed του Ρίτσμοντ, Tom Barkin και του προέδρου της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic. Στόχος είναι να εκμαιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη μελλοντική πορεία των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street