Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,17% στις 39.873 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,25% στις 5.321 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,22% στις 16.832 μονάδες.

Wall Street: Αναζητά νέους καταλύτες – Στηρίζει η Macy’s

Η Nvidia είναι ο μεγάλος σηματωρός της αμερικανικής αγοράς, με τα αποτελέσματά της να αναμένονται αύριο μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Εντούτοις, η αναμονή είναι μεγάλη, με πολλούς αναλυτές να την έχουν ανάγει ως το talk of the town των ημερών και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο γίγαντας των ημιαγωγών θα δημοσιεύσει άλλη ένα ισχυρό σετ αποτελεσμάτων. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο περίπου 91% μόνο το 2024 και διευρύνοντας τα κέρδη στο 202,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Η μετοχή βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ράλι της αγοράς που οδηγήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον ενθουσιασμό ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη.

Η τοποθέτηση των επενδυτών στις μετοχές της Nvidia είναι επί του παρόντος πολύ μεγάλη, σχολίασε ο Matt Rowe, επικεφαλής στρατηγικών cross asset στη Nomura Private Capital. «Οι άνθρωποι δεν θέλουν να χάσουν τη συμμετοχή τους μέχρι την ώρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα», πρόσθεσε.

«Αλλά η άλλη όψη του νομίσματος είναι εάν δεν είναι καλά και δεν υπάρχει κάποιο είδος εποικοδομητικής ανατροφοδότησης που να υποστηρίζει την ιδέα της συνεχούς ανάπτυξης, τότε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πολύ δύσκολο και πολύ γρήγορο sell off», είπε ο Rowe.

Τώρα σε επίπεδο υπολοίπων τίτλων, υποστηρικτικά λειτούργησε το +2,8% της Macy’s, καθώς η αλυσίδα πολυκαταστημάτων σημείωσε κέρδη πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Επίσης, αύξησε τις προσδοκίες για τα κέρδη για ολόκληρο το έτος.

Από την άλλη, η Palo Alto Networks υποχώρησε περίπου 2%, αν και ξεπέρασε τις προσδοκίες στο τρίτο τρίμηνο χρήσης, και η καθοδήγησή της ήταν σύμφωνη μόνο με τις συναινετικές προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό παραμένουν στο επίκεντρο. Σύμφωνα με τον Keith Buchanan, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments, η αγορά παίρνει στηρίξεις γιατί βλέπει η οικονομία να είναι σε τροχιά αποπληθωρισμού.

«Η αγορά θα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα εάν τα κέρδη επιβεβαιώσουν τη σταθερότητα της εταιρικής κερδοφορίας», πρόσθεσε. Αλλά «αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια αγορά όπου θα μπορούσαμε να είμαστε κάπως περιορισμένοι στο εύρος τιμών, ίσως ακόμη και να παρασυρθούμε χαμηλότερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street