Στους πωλητές είναι σήμερα το προβάδισμα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να δίνει τη δυνατότητα σε πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους χωρίς προς ώρας να απειλούνται οι κοντινές στηρίξεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,50% στις 1.495,32 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 80,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.646,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,28% στις 1.334,40 μονάδες.

Τεχνικές διορθώσεις

Καθαρά τεχνικής φύσεως πιέσεις βλέπουν σήμερα οι εγχώριοι αναλυτές, οι οποίοι υποδεικνύουν τα εταιρικά αποτελέσματα που δίνουν τροφή για διαφοροποιήσεις στο ταμπλό. Άλλωστε, τα πρώτα στοιχεία από το α’ τρίμηνο είναι άκρως υποστηρικτικά. Πέρα από τις τάσεις στην ζήτηση που καταγράφονται σε κλάδους σηματωρούς για την οικονομία (Τουρισμός, Κατασκευές, Λιανικό Εμπόριο) οι ενδείξεις για την εταιρική κερδοφορία διατηρούν την αισιοδοξία για την φετινή χρήση.

Μέχρι τώρα, η αύξηση των καθαρών κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό α’ τρίμηνο προσεγγίζει το 30% στα 1,66 δισ. ευρώ με ισχυρή συνεισφορά από τον τραπεζικό κλάδο (1,09 δισ. ευρώ +38,4%). Ο τζίρος των εμποροβιομηχανικών εταιριών είναι μεν οριακά αυξημένος κατά 1,8% (6,2 δις ευρώ) ωστόσο η λειτουργική κερδοφορία τρέχει με 11,9% στα 1,13 δις ευρώ.

Η εικόνα αυτή δίνει κάποια στήριξη στις ούτως ή άλλως αναμενόμενες κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος. Άλλωστε, για ακόμη μία ημέρα οι προσυμφωνημένες πράξεις δείχνουν ότι το ενδιαφέρον στην αγορά παραμένει ισχυρό, ακόμη και σε ημέρες, όπως η σημερινή, κατά την οποία η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, εάν εξαιρέσει κανείς το -2,44% της Motor Oil και το -1,75% της Autohellas, οι πιέσεις που δέχονται οι περισσότεροι τίτλοι είναι λελογισμένες.

Έτσι, ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, ΕΛΧΑ, Aegean, Μυτιληναίος, Σαράντης, Quest, Coca Cola, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Eurobank, Πειραιώς και Jumbo και ήπια ανοδικά οι Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Τιτάν, Alpha Bank και Cenergy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών