Μικρές πιέσεις δέχεται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς τα επίπεδα των 1.500 μονάδων παραμένουν ένας στόχος που ενώ πολιορκείται τις τελευταίες ημέρες, «βγάζει» και πωλητές που θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 1.496,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,32% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.646,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,06% στις 1.337,90 μονάδες.

Παίρνουν ρευστότητα

Η αγορά δείχνει να αφομοιώνει τα επίπεδα και να κάνει κινήσεις βελτίωσης της ρευστότητάς της, χωρίς να «χαλά» τη θετική τάση της. Ο γενικός δείκτης έχει «κάτσει» τις τελευταίες ημέρες σε ένα εύρος 1.490 – 1.505 μονάδων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε αρκετά χαρτοφυλάκια να αναπροσαρμόσουν τις θέσεις τους, αλλά και να παίρνουν μέρος των κερδών τους, που ομολογουμένως είναι σημαντικά.

Άλλωστε, το rotation στους πρωταγωνιστές ημερησίως επιβεβαιώνει ότι η αγορά χρειάζεται μια αναπροσαρμογή, την οποία και κάνει με υποδειγματικό τρόπο. Και όπως συμφωνούν και οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές, ο ήπιος ανοδικός τόνος, με τις ενδιάμεσες στάσεις, είναι ο πλέον κατάλληλος για να επιβεβαιωθεί η θετική πορεία της αγοράς, ειδικά όταν έχει βρεθεί σε επίπεδα που είχε να δει από το 2011, όταν η σύνθεση του ΧΑ ήταν τελείως διαφορετική.

Την ίδια ώρα, έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο που οι αποκοπές μερισμάτων συνήθως επηρεάζουν την αγορά, καθώς λαμβάνουν χώρα και οι «παραδοσιακές» αναταράξεις. Άλλωστε, και σε αυτά τα επίπεδα, είναι δικαιολογημένες κάποιες ρευστοποιήσεις βραχυπρόθεσμης σημασίας, οι οποίες δεν έχουν μέχρι τώρα επηρεάσει τη «μεγάλη εικόνα».

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil σημειώνει απώλειες 2,37%, με την Autohellas και τη Λάμδα να είναι στο -1,27% και -1,02% αντίστοιχα. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Coca Cola, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, Aegean, Σαράντης και Eurobank.

Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι Cenergy, ΟΤΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%, με τις Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Τιτάν και Ελλάκτωρ να μην έχουν μεταβολή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών