Στην κυκλοφορία νέων φαρμάκων , που πρόκειται να λανσάρει, στηρίζει η AstraZeneca την εκτίμηση για την αύξηση των εσόδων της στα 80 δισ. δολάρια έως το 2030.

Η αύξηση του τζίρου κατά περίπου 75% θα «υποστηριχθεί» από την αναμενόμενη κυκλοφορία 20 νέων φαρμάκων και μέσω της ανάπτυξης του χαρτοφυλακίου της για τον καρκίνο, τα βιοφάρμακα και τις σπάνιες ασθένειες.

AstraZeneca: Αντιδράσεις για την πρόταση αμοιβής στον CEO της εταιρείας

Η αγγλο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία είχε δηλώσει συνολικά έσοδα 45,81 δισ. δολάρια πέρυσι και νωρίτερα ανέμενε να λανσάρει τουλάχιστον 15 νέα φάρμακα μεταξύ 2023 και 2030.

Ο διευθύνων σύμβουλος Pascal Soriot έχει αντιστρέψει την τύχη της εταιρείας από τότε που ανέλαβε τα ηνία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, ανασυγκροτώντας τον αγωγό νέων φαρμάκων με blockbusters όπως το φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα Tagrisso, το φάρμακο για τη λευχαιμία Calquence και το Farxiga για τον διαβήτη.

Ανάπτυξη νέων φαρμάκων

Οι φιλόδοξοι στόχοι που τέθηκαν στην εκδήλωση της Τρίτης εδραιώνουν το στοίχημα του Soriot στην ογκολογία, αφού οι επιτυχημένες δοκιμές για τον καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια των ετών αύξησαν τα ογκολογικά διαπιστευτήρια της εταιρείας.

Οι μετοχές της AstraZeneca έχουν υπερτριπλασιάσει την αξία τους από το 2014, όταν η εταιρεία διοργάνωσε για τελευταία φορά εκδήλωση για την ημέρα των επενδυτών μετά την αποτυχημένη προσφορά εξαγοράς της Pfizer. Απο τις αρχές του έτους έχουν κερδίσει περίπου 15% αλλα υπολείπονται των ανταγωνιστών της Novo Nordisk με 29% κέρδη και GSK με άνοδο σχεδόν 21%.

Η AstraZeneca έχει ανακοινώσει τα σχέδια της για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων για τον καρκίνο στη Σιγκαπούρη, καθώς ποντάρει σε μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία αντικαρκινικών φαρμάκων που ονομάζονται σύζευξη αντισωμάτων-φαρμάκων (ADC).

Η εταιρεία με έδρα το Κέιμπριτζ επεκτείνει επίσης το παγκόσμιο αποτύπωμα έρευνας και ανάπτυξης και διαθέτει κέντρα Ε&Α στην Αγγλία, τη Σουηδία, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή