Η First Abu Dhabi Bank (FAB)  βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά μεριδίου 61,2% της τράπεζας Yapi Kredi, του τουρκικού ομίλου Koc Group’s  , έναντι περίπου 8 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τρεις πηγές κοντά στο θέμα, αναφέρει το  Reuters. Οι τελικές λεπτομέρειες της πιθανής συμφωνίας για την τέταρτη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας διαμορφώνονται σιγά σιγά μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, ανέφεραν οι πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

Οι μετοχές της Yapi Kredi εκτινάχθηκαν κατά 10% μετά την είδηση, ενώ η Koc Holding ενισχύθηκε περισσότερο από 9%, αγγίζοντας και οι δύο υψηλά ρεκόρ. Οι μετοχές της FAB υποχώρησαν ελαφρά.

Μία από τις πηγές είπε ότι ο τουρκικός όμιλος Koc είχε αναζητήσει περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τις μετοχές του στη Yapi Kredi και ότι η FAB είχε προσφέρει περίπου 7,5 δισ. δολάρια. Η FAB, η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από άποψη ενεργητικού, αρνήθηκε να σχολιάσει. Σε δήλωσή της στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης, η Koc Holding αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του Reuters και είπε ότι διεξάγει προκαταρκτικές συνομιλίες για την πώληση των μετοχών της Yapi Kredi, προσθέτοντας ότι μπορεί πάντα να διαπραγματευτεί «για να αξιολογήσει πιθανές εναλλακτικές λύσεις» στο χαρτοφυλάκιό της.   Η Koc Financial Services κατέχει το 40,95% της Yapi Kredi, ενώ η Koc Holding κατέχει το 20,22%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή