
Η πανσέληνος του Μαΐου, γνωστή και ως το «Φεγγάρι των Λουλουδιών», θα φωτίσει τον ουρανό την Πέμπτη (23/05) προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους λάτρεις της αστρονομίας. Η πανσέληνος θα είναι ορατή και την Τετάρτη (22/05), ενώ την Παρασκευή θα φαίνεται μεγαλύτερη και θα έχει μια πιο βαθιά απόχρωση.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Live Science, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου το φεγγάρι θα ανατείλει κοντά σε ένα κόκκινο υπεργίγαντα αστέρα, τον Αντάρη (Antares). Ο Αντάρης, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό του Σκορπιού, θα είναι επίσης ορατός την Πέμπτη 23 Μαΐου.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Old Farmer’s Almanac, τα ονόματα των πανσελήνων προέρχονται συνήθως από φυλές ιθαγενών στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά και περιγράφουν φυσικά φαινόμενα ή αλλαγές που πραγματοποιούνται στην χλωρίδα ή στην πανίδα κατά την εκάστοτε εποχή του χρόνου.
Η πανσέληνος του Μαΐου πήρε το όνομά της επειδή αυτό τον μήνα ανθίζουν πάρα πολλά λουλούδια.
Είναι επίσης γνωστή και ως «Φεγγάρι του Γάλακτος», «Φεγγάρι της Μητέρας», «Λαμπερό Φεγγάρι» και «Φεγγάρι του Λαγού».
H σελήνη της φράουλας
Η επόμενη πανσέληνος θα είναι η σελήνη της φράουλας την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Αυτή θα είναι η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο και του χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο και θα συμβεί μόλις μια ημέρα μετά το θερινό ηλιοστάσιο του 2024.
Πηγή: in.gr


Latest News

Διαταγή Τραμπ για επιθέσεις εναντίον των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε»
Για τουλάχιστον εννιά νεκρούς αμάχους κάνει λόγο το υπουργείο Υγείας των Χούθι – Μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ και προς το Ιράν

Κικίλιας: «Πρώτος στόχος μου να μην αυξηθούν τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»
Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας παραλαμβάνοντας από τον Χρήστο Στυλιανίδη ανήγγειλε τέσσερις προτεραιότητες στη ναυτιλία και την ακτοπλοϊα

Ζελένσκι: Ο Πούτιν λέει ψέματα για την «περίπλοκη εκεχειρία»
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Βρετανίας

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου δεν βρήκε αποδείξεις για περικύκλωση Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ζητήσει την παράδοση των Ουκρανών στρατιωτών στο Κουρσκ, ενώ δεσμεύτηκε ότι, αν το κάνουν, θα τους χαρίσει τη ζωή.

Οι 6 πυλώνες της πολιτικής Παπασταύρου για την ενέργεια και το περιβάλλον
Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου στη διάρκεια παραλαβής των αρμοδιοτήτων του τόνισε τη σημασία της ενέργειας στα εθνικά ζητήματα

Βρετανία: Τι είπε στην τηλεδιάσκεψη 26 ηγετών για την Ουκρανία, o Κιρ Στάρμερ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας σχοινοβατεί ανάμεσα στον ιστορικό υπερατλαντικό σύμμαχο και το φιλο-ουκρανικό πνεύμα που κυριαρχεί μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών.

Φιντάν: Αν προσφέρουμε στην ασφάλεια της Ευρώπης θα ζητήσουμε ανταλλάγματα
«Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένας τομέας που πρέπει να επανεξετάζεται καθημερινά», είπε ο Χακάν Φιντάν

Τραμπ: Απειλές σε πολιτικούς, εισαγγελείς και δημοσιογράφους σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί τους αντιπάλους του με φυλάκιση σε ομιλία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Δέσμευση Δήμα για «στοχοπροσήλωση, αποτελεσματικότητα και σεμνότητα» στο Υπ. Υποδομών και Μεταφορών
Τι δήλωσαν οι Χρίστος Δήμας και Κωνσταντίνος Κυρανάκης κατά την παράδοση – παραλαβή στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Μαρινάκης: Εξαιρετικά σημαντική η αναβάθμιση από τη Moody's
«Η κυβέρνηση έχει στόχο να μεταφέρει αυτή την επιτυχία στις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας δουλειές και αυξάνοντας τους μισθούς», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.