Υψηλή ζήτηση καταγράφεται για το πακέτο μετοχών της Mytilineos που διατίθεται στην αγορά και αντιστοιχεί στο 3,15% του συνολικού αριθμού των μετοχών της εισηγμένης.

Πρόκειται για 4,5 εκατομμύρια μετοχές οι οποίες είναι υψηλά στη ζήτηση επενδυτών, λένε οι πληροφορίες.

Πωλητές των μετοχών αυτών είναι δύο εταιρείες συμφερόντων του προέδρου και CEO κ. Ευάγγελου Μυτιληναίου. Πρόκειται για τις Frezia LTD και Kilteo LTD, οι οποίες και συνολικά κατέχουν το 26,5%. Το discount σύμφωνα με πηγές αναμένεται να είναι γύρω στο 7% με 8% και η τιμή διάθεσης αναμένεται στα περίπου 36 ευρώ/ μετοχή.

Mytilineos: Προχωρά σε placement για 4,5 εκατ. μετοχές

Η αξία συναλλαγής κυμαίνεται στα 160 με 170 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές δίνουν νέα τιμή στόχο για τη Mytilineos πάνω από τα 45 ευρώ/μετοχή.

Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο του Λονδίνου 

Η κίνηση αυτή γίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου η Mytilineos να αυξήσει τη διασπορά των μετοχών και το κυριότερο να ανοίξει την πόρτα για την είσοδο κι άλλων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Στόχος είναι η προσέλκυση μόνο μακροπρόθεσμων επενδυτών και funds και το placement δεν είναι τυχαίο πώς έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η εταιρεία έχει αναγγείλει την προετοιμασία της για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πηγές αναφέρουν πώς με τον τρόπο αυτό τόσο η ίδια η εισηγμένη όσο και άλλοι επενδυτές που θα τοποθετηθούν αναμένεται να αποκομίσουν κέρδη και υπεραξίες από το dual listing της ελληνικής εταιρείας.

Η εισηγμένη στις 25 Απριλίου είχε ανακοινώσει το ενδεχόμενο εισαγωγής των μετοχών της σε διεθνές χρηματιστήριο, συμπεριλαμβανομένου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Το χρονοδιάγραμμα ήταν για τους επόμενους 12 με 18 μήνες.

Όπως τονιζόταν από την εταιρεία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής αξιολόγησης, η Mytilineos παραμένει προσηλωμένη στη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, με την προσδοκία να διατηρήσει την παρουσία της στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Έχοντας σταθερά και επανειλημμένως υπερβεί τους μεσοπρόθεσμους αλλά και τους στρατηγικούς της στόχους, η Mytilineos Energy & Metals έχει ξεκινήσει μία ανασκόπηση και αξιολόγηση των στρατηγικών της επιλογών, σε συνεργασία με τους  χρηματοοικονομικούς, νομικούς και φορολογικούς της συμβούλους, με σκοπό τη συνεχή ανάπτυξη και τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της. Στο πλαίσιο αυτής της εκτενούς στρατηγικής ανασκόπησης, η Mytilineos θα αξιολογήσει διάφορες οργανικές και μη ευκαιρίες ανάπτυξης, το μοντέλο κατανομής κεφαλαίου της (capital allocation), την βέλτιστη δομή ισολογισμού της (capital structure) και την προσφορότερη δομή διαπραγμάτευσης των μετοχών της σε οργανωμένη αγορά (listing structure)», σημείωνε σχετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών