Προβλήματα αντιμετωπίζουν άνεργοι που παρακολουθούν επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρία αλλά και πρακτική.

Τα εκπαιδευτικά κέντρα, στις επίμονες ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων που έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα, ρίχνουν την ευθύνη στην ΕΣΕΕ αναφέροντας πως η ΕΣΕΕ είναι υπεύθυνη.

Παπαθανάσης: Ξεκινούν οι αιτήσεις χρηματοδότησης ερευνητικών έργων μέσω ΕΣΠΑ

Ο κ. Καρανίκας μιλώντας στο MEGA ανέφερε πως, «υπάρχει πρόβλημα είναι αλήθεια, είναι η γραφειοκρατία που υπάρχει. Και για να πληρωθεί κανείς, βασική προϋπόθεση είναι να έχει εκπληρώσει το υπουργείο τις υποχρεώσεις του προς το πρόγραμμα στην ΕΣΕΕ. Η προκήρυξη των προγραμμάτων αυτών έχε μια απαραίτητη προϋπόθεση: επιδόματα μπορούν να καταβληθούν εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες συνεδρίες επαγγελματικής κατάρτισης, θεωρία και πρακτική, και να ολοκληρωθούν στην διαδικασία πιστοποίησης. Αν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, ξεκινάει η διαδικασία αποπληρωμής.

Έλεγχος

Και συμπλήρωσε: «Δεν έχουμε τα χρήματα εμείς αυτά. Αυτά είναι στο υπουργείο Εργασίας. Αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος που σας είπα, τα ΚΕΒΙΜ υποβάλλουν τα χαρτιά, εμείς κάνουμε τον απαραίτητο έλεγχο και μετά κάνουμε αίτημα στο υπουργείο Εργασίας για να ληφθεί κάποιο ποσό. Δεν έχουμε στείλει αυτά τα χαρτιά γιατί κάποιοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο των σεμιναρίων που προανέφερα. Οι καταρτιζόμενοι χωρίζονται σερ γκρουπ και πρέπει να ολοκληρώσουν τον κύκλο των σεμιναρίων. Τα λεφτά υπάρχουν, το πρόγραμμα ξεκινάει κάθε φορά που έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που είναι σε ειδικούς λογαριασμούς».

«Θεωρώ ότι στο επόμενο δίμηνο, ότι αυτοί που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα θα πληρωθούν. Είναι περίπου 1.000 άτομα που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα», κατέληξε ο κ. Καρανίκας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News