Το πλήθος των επιμέρους στοιχείων για την πορεία της οικονομίας της Ιαπωνίας προσπάθησαν να ενσωματώσουν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν με μικτά πρόσημα.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,62%, ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε σταθεροποιητικά στις 7.851,9 μονάδες.

Μπαίνει τάξη στο ταμπλό – Οι 2+1 ενστάσεις για τον νέο κανονισμό του ΧΑ

Ο δείκτης αναφοράς της Νότιας Κορέας Kospi σημείωσε άνοδο 0,23%, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,18%. Ο CSI 300 ενισχύθηκε κατά μόλις 0,067%.

Ο S&P/NZ50 της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε άνοδο 0,14% για να κλείσει στις 11.692,6 μονάδες αφού η Reserve Bank of New Zealand κράτησε το επίσημο επιτόκιο αμετάβλητο στο 5,5% για έβδομη συνεχή φορά.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Xpeng αυξήθηκαν περισσότερο από 13% στις συναλλαγές στο Χονγκ Κονγκ, αφού ο κινεζικός κατασκευαστής EV ανέφερε βελτίωση στο περιθώριο κέρδους και αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι παραγγελίες μηχανημάτων της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση, σε σύγκριση με τις προσδοκίες του Reuters για άνοδο 2,3%. Σε μηνιαία βάση, οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων αυξήθηκαν 2,9% έναντι εκτιμήσεων για πτώση 2,2%, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG. Οι παραγγελίες βασικών μηχανημάτων τείνουν να είναι ασταθείς, αλλά χρησιμεύουν ως βασικός μετρητής για τις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Την ίδια ώρα, οι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 8,3% σε ετήσια βάση, υψηλότερα από την άνοδο 7,3% τον Μάρτιο, αλλά κάτω από τις προσδοκίες για άνοδο 11,1% από οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Οι εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,6%.

Οι εισαγωγές τον Απρίλιο ήταν επίσης υψηλότερες, σημειώνοντας άνοδο 8,3% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας ανήλθε σε έλλειμμα 462,5 δισεκατομμυρίων γιεν (2,96 δισεκατομμύρια δολάρια), ένα έλλειμμα μεγαλύτερο από την πρόβλεψη του Reuters για 339,5 δισεκατομμύρια γιεν.

Τέλος, το επιχειρηματικό κλίμα σε μεγάλες ιαπωνικές επιχειρήσεις βελτιώθηκε οριακά τον Μάιο, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του Reuters Tankan. Ο δείκτης συναισθήματος για τους κατασκευαστές έφτασε στο +9, όπως και τον Απρίλιο.

Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης τον μη μεταποιητικό δείκτη στο +26, καταγράφοντας ελαφρά αύξηση από +25 τον Απρίλιο. Ένας θετικός αριθμός υποδηλώνει ότι οι αισιόδοξοι είναι περισσότεροι από τους απαισιόδοξους στον κλάδο και το αντίστροφο.

Η μηνιαία δημοσκόπηση του Reuters θεωρείται κορυφαίος δείκτης της επίσημης έρευνας της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές