
Την διαγραφή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας REDS από το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων.
Ειδικότερα αφορά 57.434.884 άυλες, κοινές, ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,17 εκάστης. Η εταιρεία θα υποβάλει αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με τη διαγραφή του συνόλου των άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών αυτής από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
REDS: Επένδυση σε σύνθετα αναπτυξιακά «πράσινα» έργα
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία» ή/και «Εκδότρια»), γνωστοποιεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του N.3556/2007 και το άρθρο 4.1.3.3 παρ.1 και 2 του Κανονισμού του Χ.Α., τα ακόλουθα:
Την 22α Μαΐου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της REDS AE στην έδρα της (Ερμού 25, ΤΚ 14564, Κηφισιά) με φυσική παρουσία των μετόχων/αντιπροσώπων και έγινε συζήτηση και λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης.
Συμμετείχε 1 μέτοχος που εκπροσωπεί 55.372.675 κοινές ονομαστικές μετοχές (55.372.675 δικαιώματα ψήφου) επί συνόλου 57.434.884 κοινών ονομαστικών μετοχών (και 57.434.884 δικαιωμάτων ψήφου), ήτοι ποσοστό 96,41% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της REDS AE της 22ας Μαΐου 2024, αποφάσισε τα κάτωθι:
Θέμα : Διαγραφή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με το άρθρο 17 παρ. 5 του Ν.3371/2005, ως ισχύει. Παροχή ειδικής εξουσιοδότησης.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της REDS AE ενέκρινε κατόπιν νόμιμης ψηφοφορίας (α) τη διαγραφή από το Χρηματιστήριο Αθηνών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 5 του ν. 3371/2005, όπως ισχύει σήμερα, του συνόλου (100%) των μετοχών της Εταιρείας, και
Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Εταιρεία θα υποβάλει σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα Διαγραφής των μετοχών της REDS AE από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τέλος, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, η μητρική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, η οποία κατέχει ποσοστό 96,58% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της REDS ΑΕ (κλείσιμο συνεδρίασης του Χ.Α. 21.05.2024), θα συνεχίσει τις αγορές μετοχών της REDS, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέχρι και την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Διαγραφή της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
(γ) παροχή προς τον κ. Ευθύμιο Μπουλούτα Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και την κα Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Εταιρείας, της ρητής και ειδικής εντολή και πληρεξουσιότητας καθώς και του δικαιώματος όπως, ενεργώντας έκαστος χωριστά στο όνομα και για λογαριασμό της Εταιρείας, προβεί σε οιαδήποτε ενέργεια και πράξη, αναγκαία και ενδεδειγμένη για τη διαγραφή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αναλυτικά η ψηφοφορία επί του θέματος αυτού:
Σε συνέχεια των ανωτέρω, η Εταιρεία θα υποβάλει σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα Διαγραφής των μετοχών της REDS AE από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Τέλος, η Εταιρεία ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, η μητρική εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, η οποία κατέχει ποσοστό 96,58% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της REDS ΑΕ (κλείσιμο συνεδρίασης του Χ.Α. 21.05.2024), θα συνεχίσει τις αγορές μετοχών της REDS, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μέχρι και την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τη Διαγραφή της Εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών.


Latest News

Στο φίνις «φόρτσαραν» οι τράπεζες - Εκλεισε πάνω από τις 1.700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το βασικό συμπέρασμα από τη σημερινή συνεδρίαση του ΧΑ ήταν ότι οι συναλλαγές ήταν επιφυλακτικές και προσεκτικές

Στα 52 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο της Metlen η Pantelakis
H Pantelakis θεωρεί ότι η εισαγωγή της Metlen στο LSE είναι ένας βασικός βραχυπρόθεσμος καταλύτης που πιθανόν να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους

Νευρική αναμονή και κινήσεις risk off στο ΧΑ
Το Χρηματιστήριο Αθηνών προσπαθεί να μην χάσει την επαφή του με τις 1.700 μονάδες

Παλεύει με τη διεθνή αβεβαιότητα το ΧΑ - Νευρικότητα λόγω Τραμπ
Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στην Αθήνα, η νευρικότητα και η αναζήτηση θέσεων χαμηλού ρίσκου είναι στις προτεραιότητες αρκετών χαρτοφυλακίων που περιμένουν τις εξαγγελίες του Ντοναλντ Τραμπ

Ανοδική αντίδραση με αρκετά ερωτήματα και ανησυχίες στο ΧΑ
Η αβεβαιότητα συνεχίζει να κυριαρχεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τους επενδυτές να αναζητούν έναν «οδηγό επιβίωσης» σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον

Λαζαράκου: Οι επενδυτές πρέπει να νιώθουν ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται
Για το πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης και τις δυνητικές βελτιώσεις μίλησε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου

Στα 51 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για την Metlen η Eurobank Equities
Η Eurobank Equities αναφέρεται στο επερχόμενο Capital Markets Day της Metlen (28 Απριλίου), αναμένοντας σημαντικό περαιτέρω upside όσων αφορά στις μελλοντικές προβλέψεις για την κερδοφορία της εταιρείας

Συντηρεί την ανοδική του κίνηση το ΧΑ
Η αγορά διατηρεί την ανοδική της τάση σήμερα, εντούτοις παραμένει το ερωτηματικό για το αν η εικόνα της είναι περισσότερο αποτέλεσμα αποχής των πωλητών ή επιφυλακτικότητας των αγοραστών

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Κεφαλαιαγορά - Οι 12 ερωτήσεις και απαντήσεις
Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται σε εταιρίες προκειμένου να εμπιστευθούν το Χρηματιστήριο και να εισαχθούν σε αυτό - Τι θα ισχύει για τα crypto

Αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών - «Bλέπει» και πάλι τις 1.700 μονάδες
Ο τζίρος είναι στα 21,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5 εκατ. τεμάχια - Άνοδο 0,93% καταγράφει και ο FTSE 25