
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ παρουσίασε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει περικοπές στα επιδόματα ανεργίας σε μια προσπάθεια να προωθηθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και επιστρέψουν πολίτες στο εργατικό δυναμικό.
Η αναμόρφωση θα μειώσει τη μέγιστη διάρκεια της κοινωνικής πρόνοιας σε 15 μήνες από 18 μήνες και θα επιμηκύνει την περίοδο εργασίας που απαιτείται για να δικαιούται κανείς παροχές, δήλωσε ο Ατάλ σε συνέντευξή του στην La Tribune. Η κυβέρνηση θέλει οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου.
Το ταξίδι Μακρόν στη Γερμανία: Συμβολισμοί και μηνύματα με πολλούς αποδέκτες
Οι τροποποιήσεις αυτές δεν αποσκοπούν στην εξοικονόμηση δαπανών, αλλά στο να βρουν περισσότεροι Γάλλοι εργασία, κάτι που με τη σειρά του θα χρηματοδοτήσει το σύστημα παροχών, δήλωσε.
Το μέτρο αναμένεται να μειώσει σταδιακά τις δαπάνες τα επόμενα χρόνια και θα αποφέρει εξοικονόμηση 3,6 δισ. ευρώ ετησίως και να οδηγήσουν σε 90.000 περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας, δήλωσε σύμβουλος του Ατάλ. Οι εργαζόμενοι θα θεωρούνται «ηλικιωμένοι» στην ηλικία των 57 ετών και θα δικαιούνται καλύτερες παροχές – αν και λιγότερο γενναιόδωρες συγκριτικά το παρελθόν.
Το καμπανάκι του ΔΝΤ
Τα μέτρα έρχονται μετά την προειδοποίηση που έλαβε η Γαλλία για το υψηλό βάρος του χρέους της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ζήτησε να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά ελλείμματα.
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι είναι απαραίτητο» για να τηρήσει τη δέσμευσή της να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα εντός του ορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 3% του ΑΕΠ το 2027.
Οι Γάλλοι ψηφίζουν σε δύο εβδομάδες στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά. Έχει επικρίνει έντονα τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν, οι οποίες, όπως λέει, τιμωρούν τους εργαζόμενους.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο