Μια υβριδική έκδοση του μικρού ηλεκτρικού αυτοκινήτου 500e που θα παράγεται στο εργοστάσιο Mirafiori στην Ιταλία,  αναμένεται να ανακοινώσει ο όμιλος Stellantis, ιδιοκτήτης της Fiat,  επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Automotive News Europe, σύμφωνα με το Reuters.

Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει σε μια συνάντηση που έχει προγραμματιστεί στο Τορίνο μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Κάρλος Ταβάρες και των συνδικάτων, τα οποία ζητούν ένα νέο μοντέλο μεγάλου όγκου, φθηνότερο για το Mirafiori, ώστε να αναζωογονηθεί η παραγωγή του εργοστασίου.

Stellantis: «Παγίδα» οι δασμοί σε κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Το 500e συναρμολογείται στο εργοτάξιο στο Τορίνο, την ιστορική έδρα της Fiat, αλλά η παγκόσμια επιβράδυνση των πωλήσεων των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων έχει ωθήσει τη Stellantis να επιβραδύνει σημαντικά τους ρυθμούς παραγωγής, εισάγοντας παρατεταμένες περιόδους άδειας για τους εργαζόμενους του εργοστασίου.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να βελτιώσει τις σχέσεις της με την ιταλική κυβέρνηση, η οποία έχει συχνά επικρίνει τον όμιλο για την πτώση της παραγωγής του στη χώρα και για την κατασκευή ορισμένων μοντέλων της Fiat και της Alfa Romeo στο εξωτερικό.

Η Stellantis – η μοναδική μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας – και η κυβέρνηση βρίσκονται σε συνομιλίες σχετικά με ένα σχέδιο που αποσκοπεί στην αποκατάσταση της παραγωγής του ομίλου στη χώρα σε ένα εκατομμύριο οχήματα μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, από περίπου 750.000 πέρυσι.

Το Σάββατο, ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο δήλωσε ότι αναμένεται συμφωνία σε λίγες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης νέων μοντέλων για τα ιταλικά εργοστάσια της Stellantis.

Η επιστροφή της Lancia

Το Automotive News Europe ανέφερε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι η παραγωγή του νέου υβριδικού 500e θα μπορούσε να ξεκινήσει όχι νωρίτερα από τα τέλη του 2025. Πρόσθεσε ότι η Stellantis στοχεύει σε συνολική ετήσια παραγωγή 200.000 αυτοκινήτων «500» στο Mirafiori, συμπεριλαμβανομένων 125.000 υβριδικών, έναντι λιγότερων από 80.000 που παρήχθησαν πέρυσι.

Εν τω μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος της Lancia Λούκα Ναπολιτάνο (Luca Napolitano) δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ιταλική μάρκα, μέρος του ομίλου αυτοκινήτων Stellantis , θα επιστρέψει στους αγώνες ράλι με το μοντέλο Ypsilon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή