Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 15,7% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2023 με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 13,5 εκ. ευρώ, έναντι 11,7 εκ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023, ανακοίνωσε ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων για το α’ τρίμηνο του 2024.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε αύξηση λειτουργικού κόστους κατά 11,7% με το σύνολο του κόστους να διαμορφώνεται σε 6,6 εκ. ευρώ έναντι 5,9 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Οι εισηγμένες ανοίγουν τα στεντούκια τους – Μοιράζουν μερίσματα 3,8 δισ.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 20,9% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2023. Τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα 6,4 εκ. ευρώ έναντι 5,3 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2023.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε αύξηση  ενοποιημένων κερδών μετά από φόρους κατά 30,5% σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2023. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 4,4 εκ. ευρώ έναντι 3,3 εκ. ευρώ το α’ τρίμηνο 2023.

Η εικόνα της αγοράς

Σε ότι αφορά την εικόνα της αγοράς όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά το α΄τρίμηνο του έτους, ο Γενικός Δείκτης της Κύριας Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε αυξημένος κατά 34,9% συγκριτικά με το τέλος της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο Γενικός Δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών σημείωσε αύξηση το α’  τρίμηνο 2024 κατά 85% συγκριτικά με το τέλος της αντίστοιχης περσινής περιόδου. Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια ανήλθαν στα 1,19 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 784 εκ. ευρώ μέσω της Εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Η Μέση Ημερήσια Αξία Συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 147,6 εκ. ευρώ διαγράφοντας αύξηση κατά 31,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2023 (112,5 εκ. ευρώ). Η μέση Κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 32,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέση Κεφαλαιοποίηση του πρώτου τριμήνου 2023 (95,3 δισ. έναντι 71,9 δισ. ευρώ).

Η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην Κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου ενισχύθηκε περαιτέρω, και διαμορφώθηκε σε 65,6% το α’ τρίμηνο 2024 από 63,7% τo α’ τρίμηνο 2023.

Τέλος, ο όγκος συναλλαγών στην Αγορά Παραγώγων μειώθηκε κατά 19,4% στα 42,7 χιλ. συμβόλαια ημερησίως το α’ τρίμηνο 2024, από 53,0 χιλ. συμβόλαια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.

«Διαρκής ανάπτυξη και ενίσχυση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»

«Τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν την διαρκή προσπάθειά μας για την ανάπτυξη και ενίσχυση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Ιδιαίτερα  σημαντική είναι η αύξηση της κερδοφορίας μας κατά 30,5%, η οποία υποδηλώνει την επιτυχία της στρατηγικής μας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Ομίλου. Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία μας στη συνέχεια του έτους, καθώς η αγορά μας διαθέτει πλέον ισχυρά θεμέλια και έχει τα εφόδια για να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις. Η Διοίκηση του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για τους πελάτες μας. Στόχος μας παραμένει η περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση της αγοράς μας σε διεθνές επίπεδο, με μέγιστη προτεραιότητα την παροχή αξίας στους μετόχους μας», δήλωσε ο κ. Γιάννος Κοντόπουλος, CEO ATHEXGROUP.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable