Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα σχόλια των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που σηματοδότησαν ότι οι μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να είναι στον ορίζοντα για το μεγαλύτερο οικονομικό μπλοκ του κόσμου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,24% καθώς η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στη χώρα κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε 0,16%, ενώ ο Topix έκλεισε σχεδόν σταθεροποιητικά.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε οριακά υψηλότερα, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 0,36%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε 0,64%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 0,26%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, στοιχεία από το Γραφείο Στατιστικής της Αυστραλίας έδειξαν ότι ο κύκλος εργασιών λιανικής αυξήθηκε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση. Η μέτρηση ήταν κάτω από την εκτίμηση της δημοσκόπησης του Reuters για άνοδο 0,2%. Οι λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο αυξήθηκαν 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

«Οι υποκείμενες δαπάνες λιανικής συνεχίζουν να είναι αδύναμες με μια μικρή αύξηση του τζίρου τον Απρίλιο που δεν αρκεί για να αντισταθμίσει την πτώση του Μαρτίου», σχολίασε ο Ben Dorber, επικεφαλής στατιστικών λιανικής της Αυστραλίας. «Από την αρχή του 2024, ο κύκλος εργασιών λιανικής είναι σταθερός, καθώς οι προσεκτικοί καταναλωτές μειώνουν τις διακριτικές τους δαπάνες», πρόσθεσε ο Dorber.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υπηρεσιών της Ιαπωνίας αυξήθηκε κατά 2,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, σημειώνοντας την ταχύτερη άνοδό του μετά από εννέα χρόνια. Ο δείκτης ήταν υψηλότερος από το αναθεωρημένο 2,4% τον Μάρτιο, σημειώνοντας άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές