Σε νέο υψηλό ρεκόρ σκαρφάλωσε ο Nasdaq, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο της μετοχής της Nvidia σε μια κατά τα άλλα άτονη ημέρα συναλλαγών.

Ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,3% και ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά  τις 17.000 για πρώτη φορά. Ο  S&P 500 παρέμενε σχεδόν αμετάβλητος και ο Dow έχασε 128 μονάδες, ή 0,2%.

Wall Street: Σε διελκυστίνδα με πρωταγωνίστρια και πάλι την GameStop

Η μετοχή της  Nvidia κατέγραψαν άλμα πάνω του 4%, επεκτείνοντας το ράλι της περασμένης εβδομάδας. Ο Dow Jones επιβαρύνθηκε από την διολίσθηση άνω του 2% στη μετοχή της  Merck.

Οι μετοχές οδεύουν να ολοκληρώσουν τον Μάιο με έντονο ρυθμό, με τους τρεις κύριους δείκτες να σημειώνουν νέα υψηλά ρεκόρ μέσα στον μήνα.

Τα πιο ήπια στοιχεία για τον πληθωρισμό νωρίτερα αυτόν τον μήνα και οι καλύτερες από τις αναμενόμενες τριμηνιαίες εκθέσεις κερδών ενίσχυσαν το κλίμα, με το πρώτο να υποδηλώνει ότι οι μειώσεις των επιτοκίων της Federal Reserve θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές. Ο Dow έχει ενισχυθεί κατά περίπου 3%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq έχουν αναρριχηθεί περισσότερο από 5% και 8%.

«Θα μπορούσαμε να δούμε λίγη ταραχή αυτή την εβδομάδα» που έρχεται από το μακρύ Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο Larry Tentarelli, ιδρυτής του Blue Chip Daily Trend Report. «Αλλά συνολικά, νομίζω ότι η αγορά είναι ανοδική».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street