Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο τέλος της εβδομάδας για μια καλύτερη εικόνα των προοπτικών της νομισματικής πολιτικής, την ώρα όμως που ο αξιωματούχος της Fed, Neel Kashkari, έριξε κι άλλο τις προσδοκίες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,31% στις 38.948 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,10% στις 5.309 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48% στις 17.002 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η GameStop σημειώνει άνοδο σχεδόν 27% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας την Παρασκευή ότι είχε κερδίσει περίπου 933,4 εκατ. δολάρια από την πώληση 45 εκατ. μετοχών.

Κέρδη 3% σημειώνει και η Nvidia, συνεχίζοντας το ράλι μετά τα κέρδη που ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη. Οι μετοχές εκτινάχθηκαν 15% την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 1.000 δολάρια για πρώτη φορά.

Παρόλα αυτά, καταλύτης της αγοράς παραμένουν οι ανησυχίες ότι πιθανόν η Federal Reserve να μην προχωρήσει τελικά σε μειώσεις επιτοκίων. Άλλωστε, σε αυτό συνηγορούν και τα πρόσφατα, ισχυρότερα, οικονομικά στοιχεία.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης, Neel Kashkari, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να δει «πολλούς μήνες» δεδομένων που να δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού πριν από τη μείωση των επιτοκίων. Είπε επίσης ότι δεν θα απέκλειε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων εάν οι πιέσεις στις τιμές συνεχιστούν ξανά.

Πάντως, κατά την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου οι αμερικανικοί δείκτες διαψεύδουν το ρητό “Sell in May and go away”, καθώς αυτόν τον μήνα, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 5,3%, ενώ ο Nasdaq Composite κερδίζει περίπου 8%. Ο Dow Jones ενισχύεται 3,3%, ενώ ξεπέρασε τις 40.000 για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτόν τον μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street