Σε νέα δοκιμασία τίθενται σήμερα οι 1.470 μονάδες, με την Coca Cola να έχει «απομείνει» να κρατά άμυνες στην ολοένα και πιο διευρυμένη παρουσία των πωλητών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,47% στις 1.474,17 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,67% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.576,26 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,73% στις 1.302,28 μονάδες.

«Θερμοπύλες» στις 1.470 μονάδες

Οι αγοραστές φαίνεται να επιδιώκουν να δώσουν εντολές σε χαμηλότερα επίπεδα, αφήνοντας αρκετές εντολές πώλησης ανεκτέλεστες εάν δεν πετύχουν τις τιμές που θέλουν. Σε αυτό αποδίδουν, πηγές του «OT» και τις χαμηλές συναλλαγές που μέχρι τώρα έχουν γίνει, παρά το γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχει η δικαιολογία των αργιών σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα των χαμηλών συναλλαγών συντηρεί το θετικό σενάριο για το ΧΑ, παρά το γεγονός ότι οι αγοραστές παραμένουν επιλεκτικοί. Και ίσως αποδειχθεί και κρίσιμος καταλύτης προκειμένου η αγορά να εξασφαλίσει τα καύσιμα που χρειάζεται προκειμένου να κάνει την αποφασιστική διάσπαση των 1.500 μονάδων.

Προφανώς τα πρόσφατα placement που έλαβαν χώρα, αλλά και αυτά που αναμένονται το επόμενο διάστημα έχουν προκαλέσει αναταράξεις στην αγορά, η οποία θα πρέπει να τα απορροφήσει σταδιακά. Το ίδιο ισχύει καθώς βρισκόμαστε σε περίοδο αποκοπής μερισμάτων, η οποία παραδοσιακά εντείνει τη μεταβλητότητα, εκτός εάν στην αγορά προκύψουν νέοι καταλύτες που θα μπορούσαν να δείξουν πιο σαφή κατεύθυνση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Τιτάνας σημειώνει βουτιά 3,03%, με τις Eurobank και Βιοχάλκο να ακολουθούν με απώλειες 2,64% έκαστη. Άνω του 1% είναι η πτώση σε Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Autohellas.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Aegean, ΕΛΧΑ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, ΟΤΕ και Μυτιληναίος, με τη ΔΕΗ να μην έχει μεταβολή. Από την άλλη, Motor Oil, Quest, Cenergy, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται ήπια ανοδικά, με την Coca Cola να κερδίζει 2,40%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών