Το Peppermint Grove, ένα προάστιο του Περθ στη Δυτική Αυστραλία, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς από έναν από τους πλουσιότερους ταχυδρομικούς κώδικες της χώρας: εκτεταμένες παραποτάμιες επαύλεις, ιδιωτικά σχολεία και μια λέσχη σκαφών αναψυχής.

Αλλά τελευταία υπάρχει ένα νέο σημάδι ότι η ελίτ του Περθ αρχίζει να ξεπερνάει τη γραμμή που χωρίζει τους πλούσιους από τους ζάμπλουτους. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στη βιτρίνα ενός μεσίτη συχνά θα δεί ακίνητα να διαφημίζονται με την φράση: «Ιδανικό για family office».

Πού επενδύουν family offices με δύναμη πυρός 2,6 δισ. δολ. – Τι φοβούνται περισσότερο

Χρηματοπιστωτικά κέντρα όπως το Ντουμπάι, το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη και η Σιγκαπούρη κυριαρχούν εδώ και πολύ καιρό στον κόσμο των family offices, με υπηρεσίες που μπορεί να περιλαμβάνουν διαχείριση χρημάτων, φόρους, φιλανθρωπικές δωρεές, ακόμη και βοήθεια στο νοικοκυριό, σημειώνει το Bloomberg. Αλλά οι πλούσιοι δεν ζουν μόνο στις πόλεις με παγκόσμια αίγλη. Τα οικογενειακά γραφεία εμφανίζονται τώρα σε μέρη όπως το Περθ.

Τα family offices φυτρώνουν σαν… μανιτάρια

Από το 2019, καθώς οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, ο αριθμός των family offices παγκοσμίως έχει υπερτριπλασιαστεί, σε σχεδόν 4.600 πέρυσι από το 2019, σύμφωνα με τον πάροχο επενδυτικών δεδομένων Preqin.

Μετά από μια σχεδόν δύο δεκαετίες διαρκής άνθιση των ορυχείων, το Περθ, με πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων, έχει 64 εκατομμυριούχους με περιουσία μεγαλύτερη των 100 εκατομμυρίων. Αυτό την τοποθετεί μεταξύ των πλουσιότερων πόλεων στον κόσμο, στο ίδιο επίπεδο με τη Στοκχόλμη και μπροστά από το Βερολίνο και το Δουβλίνο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας συμβούλων για θέματα ιθαγένειας Henley & Partners.

Ο Άντριου Φόρεστ και η οικογένειά του βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των πλουσιότερων Αυστραλών, με περιουσία 29,2 δισ. δολαρίων στα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Μεγάλωσε στην ύπαιθρο και ίδρυσε την εταιρεία εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος Fortescue Ltd., η οποία εδρεύει στο Περθ.

Άλλες εύπορες οικογένειες είναι λιγότερο γνωστές, αλλά έχουν και αυτές επωφεληθεί καθώς το μέγεθος του εξορυκτικού τομέα έχει υπερδιπλασιαστεί από το 2000, στο 13% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Αυστραλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή