Την US Cellular σχεδιάζει να αποκτήσει η T-Mobile, σε μια συμφωνία αξίας 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία περιλαμβάνει μετρητά και χρέος έως και 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία περιλαμβάνει τα καταστήματα, μέρος του φάσματος της ασύρματης εταιρείας και των πελατών της .

Οι ανακοινώσεις προκάλεσαν την άνοδο των μετοχών της U.S. Cellular κατα 7% στις προκαταρκτικές συναλλαγές ενώ οι μετοχές της T-Mobile παρέμειναν σταθερές, αναφέρει το CNBC .

ΗΠΑ: T-Mobile και Verizon βρίσκονται σε συνομιλίες για την εξαγορά της U.S. Cellular

Η T-Mobile θα αποκτήσει περίπου το 30% του ασύρματου φάσματος της U.S. Cellular ως μέρος της συμφωνίας. Σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για να βελτιώσει την κάλυψη σε αγροτικές περιοχές, προσφέροντας παράλληλα καλύτερη συνδεσιμότητα σε πελάτες κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία είπε ότι θα επιτρέψει στους πελάτες Cellular των ΗΠΑ να διατηρήσουν τα τρέχοντα προγράμματά τους ή να στραφούν σε ένα πρόγραμμα T-Mobile.

Η U.S. Cellular θα διατηρήσει το 70% του ασύρματου φάσματος και των πύργων της και θα μισθώσει χώρο σε τουλάχιστον 2.100 επιπλέον πύργους στην T-Mobile.

Οι εξαγορές που προηγήθηκαν

Τα νέα ακολουθούν την εξαγορά της Ka’ena, της μητρικής εταιρείας της Mint Mobile από την T-Mobile, ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ενέκρινε αυτή τη συμφωνία τον Απρίλιο. Η T-Mobile συγχωνεύθηκε με τη Sprint το 2020 σε μια συμφωνία αξίας 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Wall Street Journal ανέφερε τον Μάρτιο ότι η T-Mobile και η Verizon βρισκόταν σε συνομιλίες για να «χαραχτεί» το ασύρματο φάσμα της U.S. Cellular, αλλά είπε ότι μια συμφωνία με τη Verizon για μια ξεχωριστή συναλλαγή θα μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο ή να αποτύχει.

Οι εταιρείες αναμένουν ότι η συμφωνία θα κλείσει στα μέσα του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή