Η Nike, η αμερικανική πολυεθνική αθλητικών ειδών, κερδίζει στη διαμάχη της με την Adidas καθώς γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη ότι η Nike μπορεί να βάλει τρεις ρίγες σε ορισμένα από τα σχέδια παντελονιών της στη Γερμανία.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ είχε ήδη απαγορεύσει στην αμερικανική εταιρεία να χρησιμοποιεί δύο ή τρεις ρίγες σε πέντε από τα σχέδια των παντελονιών της, αφού η Adidas είχε καταθέσει αγωγή για παραβίαση εμπορικού σήματος το 2022.

Nike: Η νίκη είναι το παν – Δρόμος μετ’ εμποδίων μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η νέα απόφαση ελήφθη σε μια δεύτερη ακροαματική διαδικασία έφεσης που είχε φέρει αντιμέτωπες τις δυο μεγάλες εταιρείες αθλητικών ειδών.

Η Nike μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει τις ρίγες σε τέσσερα από τα επίμαχα μοντέλα, ενώ η απαγόρευση για ένα υπόλοιπο μοντέλο παραμένει σε ισχύ, δήλωσε το δικαστήριο, ανατρέποντας εν μέρει την προηγούμενη απόφαση.

Οι τρεις παράλληλες ρίγες είναι ένα πολύ γνωστό εμπορικό σήμα της Adidas, για το οποίο η γνωστή αθλητική εταιρεία προσπαθεί αδιάκοπα να προστατεύσει σε διάφορες δικαστικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο.

Πριν από ένα χρόνο, ωστόσο, η γερμανική μάρκα αποφάσισε να ανακαλέσει τη νομική της κατάθεση κατά του κίτρινου λογότυπου με τις τρεις ρίγες της οργάνωσης Black Lives Matter, ανησυχώντας ότι η ένστασή της θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κριτική στην αντιρατσιστική οργάνωση.

Η Nike υποστηρίζει ότι το πεδίο προστασίας της Adidas είναι πολύ στενό, λέγοντας ότι η ριγέ διακόσμηση δεν σχετίζεται απαραίτητα με τη μάρκα στην οποία ανήκει. Οι δικαστικές περιπέτειες της Adidas για τις ρίγες μετρούν αρκετές δεκαετίες, σχεδόν απο την ίδρυσή της,  λίγα χρόνια μετα το Β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα