Εντυπωσιακή αύξηση πάνω από 141% στις επενδύσεις ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο όμιλος της Motor Oil.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο ενεργειακός όμιλο οι επενδύσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους εκτοξεύτηκαν στα 181 εκατ. ευρώ από 75 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2023.

Η Motor Oil έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο αφορά στο μεγαλύτερο μέρος του την κατασκευή της νέας μονάδας παραγωγής προπυλενίου, την κατασκευή της νέας μονάδας συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης, τα έργα επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου και, σειρά έργων μικρότερης κλίμακας (miscellaneous) για τη διασφάλιση υψηλού βαθμού λειτουργικότητας και ευελιξίας στην παραγωγή του διυλιστηρίου στην Κόρινθο.

Motor Oil: Στις 19 Ιουνίου η γ.σ. – Προς έγκριση το μέρισμα 1,80 ευρώ/μετοχή

Πωλήσεις και κερδοφορία

Η μείωση των περιθωρίων κέρδους στη διεθνή αγορά των πετρελαιοειδών δεν άφησε ανεπηρέαστα τα οικονομικά μεγέθη της Motor Oil.

Ωστόσο, ο όμιλος, λόγω της διαχείρισης του ενεργειακού χαρτοφυλακίου καθώς και των τεχνικών δυνατοτήτων των μονάδων διύλισης παρουσίασε ιδιαίτερη ανθεκτικότητα.

Έτσι, για το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 3 δισ. ευρώ και ήταν μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) της Motor Oil έκλεισαν στα 354 εκατ. ευρώ με απώλειες 11%, ενώ τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 334 εκατ. ευρώ λιγότερα κατά 25% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Κορίνθου ήταν μειωμένα κατά 20% και συγκεκριμένα υποχώρησαν στα 191 εκατ. ευρώ. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ήταν στα 175 εκατ. ευρώ και ήταν χαμηλότερα κατά 37% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο όμιλος παρέμεινε εξαγωγικός και το πρώτο τρίμηνο του έτους με το 64% των πωλήσεων του να πραγματοποιείται σε ξένες αγορές. Το 29% των πωλήσεων του πραγματοποιήθηκε στην εσωτερική αγορά και περίπου 7% στους τομείς των αερομεταφορών και της ναυτιλίας στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής
Επιχειρήσεις |

Η ISOMAT «υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής

Η ISOMAT, προσθέτει στη μακρά αλυσίδα δράσεων προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης τη συγκεκριμένη ενέργεια, κάνοντας για άλλη μια φορά πράξη την ευαισθητοποίησή της απέναντι σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται στήριξη.