«Θεωρούμε ότι είναι μια καλή πρόταση, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς». Αυτό ανέφερε ο CEO της Noval, Παναγιώτης Καπετανάκος σχολιάζοντας το «γενναίο» discount περίπου 30% στην ανώτατη τιμή διάθεσης των μετοχών της εταιρείας (2,82 ευρώ) στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς που ξεκινάει αύριο για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο κ. Καπετανάκος μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την παρουσίαση του κτιρίου γραφείων «Orbit» επί της Λεωφόρου Κηφισίας σημείωσε πως η κατώτατη τιμή που θα ανακοινωθεί σήμερα θα έχει ανάλογο discount, επισημαίνοντας πως καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του εύρους τιμών έπαιξαν οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Noval Property: Παίρνει τον δρόμο για το Χρηματιστήριο

Μέσο επιτόκιο στο 3,9%

Όσον αφορά στο ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσει η εταιρεία και εάν θα μπορούσε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη, ο διοικητικός ηγέτης της Noval ανέφερε πως δεν υπήρχε ανάγκη για περισσότερα κεφάλαια πέραν των 52 εκατ. ευρώ που επιδιώκει να προσελκύσει, τονίζοντας παράλληλα πως στα ταμεία υπάρχουν και ακόμη 75 εκατ. ευρώ που καλύπτουν απόλυτα τις χρηματοδοτικές ανάγκες του επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η εταιρεία.

Ο κ. Καπετανάκος αναφέρθηκε και σε μια σειρά από οικονομικά μεγέθη, τονίζοντας πως η εταιρεία διαθέτει υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση. Έκανε ειδική μνεία στα επιτόκια δανεισμού που κατά μέσο όρο διαμορφώνονται στο 3,9%, στο ποιοτικό χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων και στην ικανότητά της να παράγει σταθερή ροή εσόδων από μισθώματα, μέσα από συμφωνίες εκμίσθωσης υψηλού προφίλ.

Deal με πολυεθνική για το Kodak

Ενδεικτικά ανέφερε το ακίνητο μικτής χρήσης στο Μετς στην οδό Αρδηττού, λέγοντας πως ο τελευταίος όροφος που προορίζεται για διαμερίσματα με την ανεμπόδιστη θέα στην Ακρόπολη έχει ήδη μισθωθεί προτού ολοκληρωθεί ενώ αποκάλυψε πως δύο όροφοι στο συγκρότημα γραφείων που «στήνεται» στο κτήριο που φιλοξενούσε επί δεκαετίες την «Κodak», έχει μισθωθεί ήδη σε μεγάλη πολυεθνική δύο χρόνια πριν την ολοκλήρωσή του και χωρίς κάποια έκπτωση στο ενοίκιο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις, όπως είπε, αναμένεται να γίνουν στις 11 Ιουνίου αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς.

Ο κ. Καπετανάκος αναφέρθηκε και στη μετοχική διάρθρωση της Noval, λέγοντας πως εκτός από την Βιοχάλκο που θα διατηρήσει ποσοστό 69% μετά την IPO, στο μετοχικό κεφάλαιο θα εισέλθει η EBRD με ένα ποσοστό περίπου 1,5%, κάτι συμβαίνει για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά ακινήτων ενώ η ελεύθερη διασπορά θα διαμορφωθεί σε περίπου 15,6%.

Στο σημείο αυτό, αναφέρθηκε και στο μέρισμα που θα δώσει η εταιρεία αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, λέγοντας πως αποφασίστηκε να δοθεί τόσο στους παλιούς όσο και στους νέους μετόχους. «Θέλουμε να έχουμε ικανοποιημένους τους μετόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναζητά νέες ευκαιρίες

Όσον αφορά στα επόμενα βήματα ανάπτυξης, ο κ. Καπετανάκος είπε ότι αναζητούνται διαρκώς νέες ευκαιρίες στους τομείς που ήδη επενδύει η εταιρεία, δηλαδή στα logistics, στα πράσινα γραφεία (όπως το Orbit) και στις κατοικίες. «Είμαστε ενεργοί και ψάχνουμε να αποκτήσουμε ακίνητα είτε μόνοι είτε με συνεργάτες που θα δώσουν αξία στην εταιρεία», είπε, προσθέτοντας πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ακίνητα σύγχρονων προδιαγραφών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις