Αύξηση του όγκου πωλήσεων και της κερδοφορίας του Ομίλου κατά 7-10% σε σχέση με το 2023 αναμένεται να εμφανίσει η «Πλαστικά Κρήτης» την φετινή χρονιά. Αυτό αναφέρει η διοίκηση της βιομηχανίας σε παρουσίαση που ανάρτησε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επισημαίνοντας ωστόσο πως «είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την κερδοφορία του έτους λόγω της εύθραυστης κατάστασης της διεθνούς οικονομίας και των πολλών απρόβλεπτων παραγόντων γεωπολιτικής προέλευσης».

Παράλληλα η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει πρόγραμμα επέκτασης της παραγωγικής δυναμικότητας, των εργοστασίων της σε Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα διάρκειας 3 ετών και προϋπολογισμού 12 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η εμπιστοσύνη είναι το ισχυρότερο νόμισμα για κάθε ΜμΕ

Την ίδια στιγμή, υλοποιούνται πρόσθετες βελτιώσεων στα εργοστάσια της Shanghai και του Anhui στην Κίνα ενώ υπό μελέτη βρίσκεται η δημιουργία νέας πλήρους αυτοματοποιημένης αποθήκης με ρομποτικά συστήματα για την μονάδα παραγωγής φύλλου του κεντρικού εργοστασίου στην ΒΙ.ΠΕ.Η.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1970 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών από το 1999. Λειτουργεί 10 εργοστάσια σε 7 χώρες ενώ απασχολεί 1.165 εργαζόμενοι (M.O.). Καλύπτει κατά 100 τις ενεργειακές ανάγκες της από ΑΠΕ, καθώς διαθέτει αιολικό σταθμό 12 MW στην Κρήτη και Φωτοβολταϊκούς σταθμούς 3,5 MW. Σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η έναρξη λειτουργίας του νέου Φ/Β σταθμού 3 MW στο εργοστάσιο της Ρουμανίας.

Πωλήσεις σε 90 χώρες σε 5 ηπείρους

Πουλάει τα προϊόντα της σε 90 χώρες στις 5 ηπείρους, με τον κύκλο εργασιών να ανέρχεται στα 372 εκατ. Ευρώ το 2023.

Ο κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 10,7% σε σχέση με το 2022 κυρίως ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών πώλησης, που ακολούθησαν την πτώση τιμών των πρώτων υλών. Το περιθώριο μικτού κέρδους παρουσίασε μια μικρή αύξηση, από 23,5% σε 23,9% ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 6,6% και ανήλθαν σε 42,4 εκατ. ευρώ.

Το EBITDA μειώθηκε κατά 9,6% και διαμορφώθηκε σε 62,8 εκατ. ευρώ κυρίως σαν αποτέλεσμα της μείωσης του κύκλου εργασιών και του μικτού κέρδους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις