Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση με πυραύλους ανοικτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey, καθώς οι αντάρτες Χούθι πληθαίνουν τις επιθέσεις εναντίον της εμπορικής ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας πρόκειται για το πλοίο LAAX, με σημαία νήσων Μάρσαλ, δεν είναι ελληνικό και δεν έχει Έλληνες στο πλήρωμα.Οι πληροφορίες που έρχονται από το υπουργείο σημειώνουν επίσης ότι το πλοίο δεν βυθίζεται, αλλά συνεχίζει την πορεία του για το επόμενό του λιμάνι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι Χούθι φέρνουν νωρίτερα τα… χριστουγεννιάτικα αγαθά – Στα ύψη οι ναύλοι

Στην ανακοίνωσή της η Ambrey ανέφερε ότι το πλοίο έγινε στόχος τριών πυραύλων καθώς έπλεε σε απόσταση 54 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης όταν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, διευκρινίζοντας ότι το αμπάρι έχει υποστεί ζημιές και έχει αρχίσει να βάζει νερά. Η Ambrey ανέφερε ότι το πλοίο είχε πάρει και κλίση.

Πειραιάς: Έχασε σχεδόν 150.000 containers λόγω Χούθι

Σχεδόν 150.000 «κουτιά» έχασε το πρώτο τετράμηνο του 2024 ο Πειραιάς καθώς λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, δεν έφτασαν ποτέ στους δυο προβλήτες της ΣΕΠ (Cosco) στο μεγάλο λιμάνι αλλά κατέληξαν σε άλλα της κυρίως της Δυτικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαστήματος Ιανουαρίου-Απριλίου 2024 που ανακοίνωσε η Cosco Shipping Ports, οι δυο προβλήτες της εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά τις οποίες διαχειρίζεται η ΣΕΠ κατέγραψαν μείωση στη διακίνηση containers κατά 10,4% στα 1,272.5 teu έναντι 1,420.2 teu, το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Ειδικά τον Απρίλιο από τους δυο προβλήτες της ΣΕΠ διακινήθηκαν 341,1 teu έναντι 369,2 τον ίδιο μήνα του 2023 σημειώνοντας μία μείωση κατά 7.6%. Σε σχέση πάντως με τους προηγούμενους μήνες του 2024 η πτώση του Απριλίου ήταν η δεύτερη μικρότερη μετά το 5,1% του Φεβρουαρίου. Τον Ιανουάριο η πτώση ήταν μεγαλύτερη (-12,7%) και τον Μάρτιο ακόμη μεγαλύτερη (-15,4%).

Κερδισμένο είναι τα κινεζικά τέρμιναλ της Cosco Shipping Ports (Spain) Ισπανικά λιμάνια της Βαλένθια και του Μπιλμπάο που κατέγραψαν άνοδο 6,7% το πρώτο τετράμηνο του έτους και έφτασαν τα 1,06 εκατ. Teu από 995 χιλιάδες Teu το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία