Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με χαμηλούς τζίρους, αυτήν τη φορά με αρνητικό πρόσημο. Και η βόλτα μεταξύ 1470 και 1500 μονάδων συνεχίζεται

Επίπεδα που αναμένεται να διασπαστούν σύντομα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η νευρικότητα στις συναλλαγές είναι πλέον εμφανής.

Κάτι που σημαίνει επιπλέον «θόρυβο», μιας και οι πιο ..ανυπόμονοι μπαινοβγαίνουν.

Κακώς, καθώς η βασική κατεύθυνση είναι ανοδική, χωρίς κανένα σημάδι αντιστροφής της ισχύουσας τάσης.

Φυσικά, οποιοδήποτε πτωτικό σκέλος είναι πιθανό, είναι όμως και ευκταίο, τουλάχιστον στον βαθμό που θα φέρει τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς διορθωτικής κίνησης και δεν θα συνοδευτεί από κακή ειδησεογραφία.

Με απώτερο σκοπό την επανατοποθέτηση, έστω και σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Το κλίμα συντηρείται καλό τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, χωρίς να διαφαίνεται κάποιος αρνητικός καταλύτης.

Το να ψάχνουμε κορυφές είναι μάταιο, ακόμα κι αν τελικά -και βεβαίως τυχαία- θα βρούμε κάποτε μια από αυτές.

Ό, τι ακριβώς ισχύει, δηλαδή, και σε περιόδους κατάρρευσης, με πολλούς να ψάχνουν μάταια το χαμηλότερο σημείο εισόδου.

Το ταμπλό ήταν σχετικά αδιάφορο, με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και αγοραστική αδιαφορία, κάτι που επέφερε την πλαγιολίσθηση έως και τη ζώνη των 1470 μονάδων του Γενικού Δέικτη.

Η εν λόγω ζώνη συνιστά και στήριξη σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, και μόνο μια πειστική πτωτική διάσπαση θα ταρακουνήσει, καθώς το επόμενο επίπεδο είναι οι 1430.

Επιμέρους, μικτή η εικόνα από τις περισσότερες δεικτοβαρείς και μεσαιας κεφ/σης μετοχές.

Από τη μία, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, TITC, CΕΝΕΡ, ΜΥΤΙΛ, MΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ κ.α. είναι επιθετικές και κοντά σε τοπικές κορυφές, ενώ από την άλλη, ΟΠΑΠ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΔΕΗ, ΟΤΕ παραμένουν να συσσωρεύουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Επομένως, συνεχίζεται η αναμονή για να ξεδιπλωθεί ένα νέο momentum, και μέχρι τότε δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη λαμβάνει χώρα ενδιαφέρουσα δημοπρασία εντόκων γραμματίων ΕΔ 26 εβδ., με την προηγούμενη μικτή απόδοση να ήταν στο 3,69%. Στις 6/6 αναμένεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ, όπου ενδέχεται να μειωθούν επιτόκια, άρα και μελλοντικές αποδόσεις. Η επόμενη είναι στις 5/6 (52 εβδ.), επίσης πολύ ενδιαφέρουσα.

Ειδική μνεία στη ΝΤΟΤΣΟΦΤ, που για πολλοστή φορά κλειδώνει στο limit up (10%) με ελάχιστο τζίρο και χωρίς σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής