
Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία του πληθωρισμού της Αυστραλίας για τον Απρίλιο, ενώ παρακολουθούν και τις ενέργειες των ιαπωνικών αρχών σχετικά με την τόνωση της οικονομίας.
Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.
Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,41%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,48%. Και οι δύο δείκτες αντέστρεψαν τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,9% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης έπεσε κατά 0,75%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,35%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,35%.
Στο επίκεντρο
Στο μεταξύ, στο επίκεντρο σήμερα ήταν ο Όμιλος Adani αλλά και η μητρική εταιρεία της Paytm, η One 97 Communications, καθώς διέψευσαν δημοσίευμα τοπικών ΜΜΕ ότι η Adani θέλει να αγοράσει ένα μερίδιο στην ινδική εταιρεία fintech.
Οι Times of India ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ότι ο Gautam Adani προσπάθησε να αγοράσει ένα μερίδιο στην Paytm. Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Paytm, Vijay Shekar Sharma, συναντήθηκε στο γραφείο του Adani στο Ahmedabad την Τρίτη.
Οι μετοχές της One 97 Communications σημείωσαν άλμα σχεδόν 5%, ενώ οι μετοχές της Adani Enterprises σημείωσαν άνοδο 0,2%.
Τα μακροοικονομικά
Στα μάκρο της ημέρας, ο σταθμισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, υψηλότερα δηλαδή από την πρόβλεψη για 3,4% σε δημοσκόπηση του Reuters. Η ένδειξη ήταν επίσης υψηλότερη από το 3,5% που αναφέρθηκε για τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της ING, «μια ακόμη κακή αναφορά για τον πληθωρισμό από την Αυστραλία και θα πρέπει οι αγορές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην περιμένουν άλλη μείωση επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Δύο ακόμη και ίσως εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση επιτοκίου», πρόσθεσαν.


Latest News

Crypto: Η CME Group λανσάρει παράγωγα συνδεδεμένα με το κρυπτονόμισμα XRP
Το XRP έχει καταγράψει κέρδη 5,3% το 2025

Στο τέλος το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να κλείσουν θετικά, χωρίς να αποστρέφουν την προσοχή τους από τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

Προσγειώνει τη Wall Street το Πεκίνο - Παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
Η αμερικανική αγορά κάνει πλέον αρκετά βήματα πίσω, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας

Πέφτουν οι αποδόσεις στα ευρωομόλογα - Υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς
Η αβεβαιότητα στην αγορά ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτική καταφύγια

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

«Γαλλικές» πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές
Στο επίκεντρο ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας και τα εταιρικά αποτελέσματα

Μικτά πρόσημα στην Ασία - «Σιβυλλική» η Κίνα
Μετά από τα τελευταία σχόλια τόσο του προέδρου όσο και του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, η Κίνα δείχνει ότι είναι ανοιχτή σε εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ