Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία του πληθωρισμού της Αυστραλίας για τον Απρίλιο, ενώ παρακολουθούν και τις ενέργειες των ιαπωνικών αρχών σχετικά με την τόνωση της οικονομίας.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε σχεδόν 1% μετά την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,41%, ενώ ο Topix σημείωσε πτώση 0,48%. Και οι δύο δείκτες αντέστρεψαν τα ενδοσυνεδριακά τους κέρδη.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,9% και ο Kosdaq μικρής κεφαλαιοποίησης έπεσε κατά 0,75%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,35%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,35%.

Στο επίκεντρο

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο σήμερα ήταν ο Όμιλος Adani αλλά και η μητρική εταιρεία της Paytm, η One 97 Communications, καθώς διέψευσαν δημοσίευμα τοπικών ΜΜΕ ότι η Adani θέλει να αγοράσει ένα μερίδιο στην ινδική εταιρεία fintech.

Οι Times of India ανέφεραν, επικαλούμενοι πηγές που γνωρίζουν το θέμα, ότι ο Gautam Adani προσπάθησε να αγοράσει ένα μερίδιο στην Paytm. Οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Paytm, Vijay Shekar Sharma, συναντήθηκε στο γραφείο του Adani στο Ahmedabad την Τρίτη.

Οι μετοχές της One 97 Communications σημείωσαν άλμα σχεδόν 5%, ενώ οι μετοχές της Adani Enterprises σημείωσαν άνοδο 0,2%.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, ο σταθμισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 3,6% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, υψηλότερα δηλαδή από την πρόβλεψη για 3,4% σε δημοσκόπηση του Reuters. Η ένδειξη ήταν επίσης υψηλότερη από το 3,5% που αναφέρθηκε για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ING, «μια ακόμη κακή αναφορά για τον πληθωρισμό από την Αυστραλία και θα πρέπει οι αγορές να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μην περιμένουν άλλη μείωση επιτοκίου από την Κεντρική Τράπεζα το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Δύο ακόμη και ίσως εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση επιτοκίου», πρόσθεσαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Αγορές: Λύγισαν από τις γεωπολιτικές ανησυχίες – Συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο
Wall Street |

Λύγισαν και πάλι από τις γεωπολιτικές ανησυχίες οι αγορές, συνέχισε το ράλι το πετρέλαιο

Σε δίκοπο μαχαίρι μετατρέπεται το νέο άλμα του πετρελαίου, καθώς έχει επαναφέρει τις ανησυχίες στις αγορές για ένα νέο πληθωριστικό κύμα που θα ανακόψει την πορεία προς τη νομισματική χαλάρωση