Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 μπαίνει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στη θέση της Quest ενώ αλλάζει και η στάθμιση σε Μυτιληναίο και Aegean. Επίσης στο MidCap μπαίνει η Optima Bank και η Quest που αποχώρησε από την υψηλή κεφαλαιοποίηση στην θέση των Alumil και Premia.

Αναφορικά με τον ΔΑΑ και την Optima Bank θα πρέπει να σημειωθεί πως είναι οι δυο μεγάλες εισαγωγές εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών το τελευταίο 8μηνο, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της αγοράς.

Από εκεί και πέρα αλλαγές στη στάθμιση επτά μετοχών στον κύριο δείκτη της αγοράς είχαμε κατά την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρησης της σύνθεσης των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών ΧΑ. Ειδικότερα, αυξάνεται η στάθμιση στην Κύρια Αγορά για AustriaCard, Aegean, Βιοκαρπέτ, Intrakat και Μυτιληναίο ενώ μειώνεται για EpsilonNet και Intrakat.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βουτιά 2% στις 1.442 μονάδες, ισχυρές πιέσεις σε τράπεζες και Motor Oil

Επίσης, εισάγονται στο Γενικό Δείκτη Intralot, Οptima, Δομική Κρήτης και Q&R ενώ διαγράφονται ΕΚΤΕΡ, Ιατρικό Αθηνών, Ελαστρον, Loulis Food και Space Hellas.

Στο μεταξύ, στη ζώνη των 1.440 μονάδων προσγειώθηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μόλις έχασε τη στήριξη των 1.470 μονάδων δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το κύμα πωλήσεων που ενεργοποιήθηκε τα stop loss αρκετών βραχυπρόθεσμων θέσεων, ειδικά αυτών που «έπαιζαν» το σενάριο της ανοδικής διαφυγής μετά τη συσσώρευση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2% στις 1.442,21 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.442,16 μονάδων (-2%) και 1.470,31 μονάδων (-0,09%). Ο τζίρος ανήλθε στα 143,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 35,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 3,5 εκατ. τεμάχια αξίας 19,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 2,26% στις 3.491,16 μονάδες, ενώ στο -1,46% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.323,62 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 3,48% στις 1.261,43 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα ήταν η μετοχή της Intracom Holding, η οποία ανεστάλη για λίγη ώρα, αλλά επανήλθε κλείνοντας τελικά με απώλειες 4,43%. Η εισηγμένη ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστικής, έναντι τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ, σε μια περίπλοκη συμφωνία η οποία περιλαμβάνει και την Κλουκίνας – Λάππας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών