Σταθερά πέριξ του 1% είναι οι απώλειες που καταγράφει το χρηματιστήριο Αθηνών τις τελευταίες ώρες, με τις πιέσεις να επεκτείνονται σταδιακά σε όλο και περισσότερους τίτλους, αλλά να είναι έντονες σε τράπεζες και Motor Oil.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,01% στις 1.456,83 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 62,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.533,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,86% στις 1.282,61 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα είναι η μετοχή της Intracom Holding, η οποία επανήλθε μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης με απώλειες 4,17%. Η εισηγμένη ανακοίνωσε συμφωνία εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστικής, έναντι τιμήματος 46,5 εκατ. ευρώ.

Τεχνικές δοκιμασίες

Ο γενικός δείκτης, μετά την απώλεια των 1.470 μονάδων πλέον έχει μπει σε τεχνικές δοκιμασίες, προσπαθώντας να δημιουργήσει όμως αναχώματα στις 1.450 μονάδες. Είναι δεδομένο όμως ότι οι πωλητές κυριαρχούν, ειδικά οι βραχυπρόθεσμοι που πατάνε το κουμπί του stop loss καθώς το σενάριο της υπέρβασης των 1.500 μονάδων δεν επαληθεύτηκε.

Έτσι, η ζώνη λίγο κάτω από τις 1500 μονάδες έχει γίνει σημαντική αντίσταση και χρειάζεται και αύξηση τζίρου για την κατοχύρωση. Σήμερα όμως είναι η δεύτερη συνεδρίαση που στο επάνω της αγοράς οι πωλητές εύκολα σταματάνε την κίνηση, με το αρνητικό σενάριο να επιβεβαιώνεται.

Φυσικά, οποιοδήποτε πτωτικό σενάριο δεν είναι καθόλα αρνητικό, τουλάχιστον στον βαθμό που θα φέρει τα χαρακτηριστικά μιας υγιούς διορθωτικής κίνησης και δεν θα συνοδευτεί από κακή ειδησεογραφία. Με απώτερο σκοπό την επανατοποθέτηση, έστω και σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Motor Oil και Alpha Bank σημειώνουν απώλειες 2,85% και 2,65% αντίστοιχα, με τις Eurobank, Πειραιώς, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ να ακολουθούν με πτώση άνω του 1%.

Ήπια πτωτικά κινούνται Aegean, Coca Cola, Autohellas, Jumbo, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Μυτιληναίος, Σαράντης, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ και Cenergy, με την Quest να κινείται στο +1,90%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών