Σε συμφωνία για την εξαγορά της ιδιωτικής βιοτεχνολογικής εταιρείας EyeBio για ποσό που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια, προχωρά η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Merck να καταβάλει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και άλλα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές πληρωμές βάσει ορόσημων για την EyeBio και θα αποκτήσει πρόσβαση στο φάρμακο Restoret για την ασθένεια του αμφιβληστροειδούς ως μέρος της συμφωνίας.

Κίνα: Ο φαρμακευτικός κλάδος «βουλιάζει» και οι δυτικοί επενδυτές μπαίνουν γερά στο παιχνίδι

Η Merck δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι βρίσκεται στην αγορά για συμφωνίες ύψους έως και 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει ήδη συνάψει δύο σημαντικές συμφωνίες φέτος, καθώς η blockbuster ανοσοθεραπεία της για τον καρκίνο Keytruda πρόκειται να χάσει την αποκλειστικότητα μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Η εταιρεία είχε δηλωσει το Φεβρουάριο πως  σχεδιάζει συμφωνίες καθώς προετοιμάζεται για την απώλεια εσόδων από το Keytruda, το φάρμακο με τις περισσότερες πωλήσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων στον κόσμο.

Η EyeBio με έδρα το Λονδίνο, η οποία λειτουργεί ως Eyebiotech Ltd, έχει δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο,  ιδρύθηκε από την SV Health Investors, η οποία υποστηρίζεται από την Kate Bingham, πρώην επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το εμβόλιο COVID-19 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η EyeBio δοκιμάζει την πειραματική της θεραπεία Restoret σε δοκιμές πρώιμου σταδίου για ασθένειες του αμφιβληστροειδούς που χαρακτηρίζονται από ανωμαλίες στα αιμοφόρα αγγεία, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη όραση.

Η εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης πρόσφατα τις δοκιμές πρώιμου σταδίου του φαρμάκου για το διαβητικό οίδημα ωχράς κηλίδας και αναμένεται να εισέλθει σε δοκιμή μεσαίου σταδίου για την ασθένεια αυτή κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή