Η μετοχή της Nvidia σημείωσε άνοδο περίπου 6% με την κεφαλαιοποίηση του κατασκευαστή τσιπ τεχνητής νοημοσύνης να βρίσκεται πλέον 100 δισ. δολάρια μακριά από το να ξεπεράσει την Apple σε μια σημαντική αναδιάταξη των μεγαλύτερων παικτών της Wall Street.

Στην τελευταία διαπραγμάτευση στο κλείσιμο της Τρίτης που την έφερε στα 1.128 δολάρια, η κεφαλαιοποίηση της Nvidia έφτασε τα 2,8 τρισ. δολάρια, έναντι της χρηματιστηριακής αξίας των 2,9 τρισ. δολαρίων της Apple, η οποία είναι η δεύτερη πιο πολύτιμη εταιρεία της Wall Street μετά τη Microsoft.

Πού βρίσκεται η Apple στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης;

Η μετοχή της σημείωσε άνοδο έως και 8% στα 1.149,39 δολάρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 0,2%.

Η AI απογειώνει την Nvidia

Η μετοχή της Nvidia έχει αυξηθεί σχεδόν 13% από τότε που προέβλεψε έσοδα δεύτερου τριμήνου πάνω από τις προσδοκίες της Wall Street και ανακοίνωσε split μετοχών, γεγονός που ενθουσίασε τους επενδυτές, καθώς συνεχίζουν να ποντάρουν στο αγαπημένο παιδί της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Nvidia διαπραγματευόταν πρόσφατα με 36 φορές υψηλότερα από τις μελλοντικές εκτιμήσεις για τα κέρδη της, σε σύγκριση με 38 για την Advanced Micro Devices και 21 για την Intel, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Η μετοχή της εταιρείας έχει υπερδιπλασιαστεί μέχρι στιγμής φέτος, αφού υπερτριπλασιάστηκε πέρυσι.

Η Nvidia, η οποία υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ωφελημένους από την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης, ανέφερε πενταπλασιασμό των εσόδων στον τομέα των κέντρων δεδομένων της την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι πελάτες σχηματίζουν ουρά για τα υψηλής απόδοσης τσιπ της.

Ανταγωνισμός για τα τσιπ

Η Alphabet, η Microsoft, η Amazon και άλλες τεχνολογικές εταιρείες ανταγωνίζονται για μια περιορισμένη προσφορά των τσιπ της Nvidia, βρισκόμενες σε μια κούρσα για την κυριαρχία στον χώρο της τεχνητήςε νοημοσύνης.

«Οι επιχειρήσεις πάνε απίστευτα καλά, υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες για να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης εξακολουθεί να έχει στηρίγματα. Όταν το τραγούδι είναι τόσο πιασάρικο, οι επενδυτές θέλουν να συνεχίσουν να το σιγοτραγουδούν όλη μέρα», δήλωσε ο Dan Coatsworth, επενδυτικός αναλυτής της AJ Bell, όταν ρωτήθηκε για το ράλι της μετοχής.

Η Apple, η οποία θεωρείται εδώ και καιρό ως μία από τις μετοχές που πρέπει να κατέχει κανείς στη Wall Street, έχει υποαποδώσει τους τελευταίους μήνες σε σχέση με άλλες εταιρείες Big Tech, σημειώνοντας πτώση περίπου 2% φέτος, καθώς η κυριαρχία της ροκανίζεται από την αδύναμη ζήτηση για το iPhone και τον σκληρό ανταγωνισμό στην Κίνα.

Η Microsoft ξεπέρασε την Apple ως η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο νωρίτερα φέτος, λόγω των κερδών που αποκόμισε από τις πρώιμες επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη σε όλες τις υπηρεσίες cloud της.

Η μετοχή της Microsoft υποχώρησε κατά 0,4% την Τρίτη, δίνοντάς της χρηματιστηριακή αξία 3,1 τρισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή