Στην πρώτη απεργία στην 55χρονη ιστορία του νοτιοκορεάτικου κολοσσού της Samsung καλεί το σωματείο που εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζομένους της εταιρείας.

Η National Samsung Electronics Union ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει μονοήμερη κινητοποίηση προτρέποντας από όλα τα μέλη της να χρησιμοποιήσουν την άδεια μετ’ αποδοχών στις 7 Ιουνίου και δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης απεργίας στο μέλλον.

Σύμφωνα με το ίδιο το σωματείο, τα μέλη του ανέρχονται σε περίπου 28.000 και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20%  του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Samsung: Εκρηκτική αύξηση 932,8% στα κέρδη α΄ τριμήνου

«Δεν αντέχουμε πλέον τις διώξεις κατά των εργατικών συνδικάτων. Κηρύσσουμε απεργία μπροστά στην παραμέληση των εργαζομένων από την εταιρεία», δήλωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που μεταδόθηκε ζωντανά.

Η διοίκηση της Samsung Electronics βρίσκεται σε συζητήσεις με το συνδικάτο από την αρχή του έτους για τους μισθούς, αλλά οι δύο πλευρές δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να καταλήξουν σε συμφωνία.

Το συνδικάτο ζήτησε αύξηση μισθού 6,5% και μπόνους συνδεδεμένο με τα κέρδη της εταιρείας.

Η Samsung Electronics είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής memory chip, smartphone και τηλεοράσεων στον κόσμο.

Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι μια γενικευμένη απεργία θα μπορούσε να επηρεάσει την κατασκευή τσιπ υπολογιστών της εταιρείας και κατά συνέπεια τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού ηλεκτρονικών ειδών.

Η Samsung Electronics είναι η ναυαρχίδα του νοτιοκορεατικού ομίλου Samsung Group. Είναι η μεγαλύτερη από τις οικογενειακές επιχειρήσεις της χώρας που κυριαρχούν στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

Ο Όμιλος Samsung είναι γνωστός για την απαγόρευση εκπροσώπησης των εργαζομένων από τα συνδικάτα τους μέχρι το 2020, όταν η εταιρεία βρέθηκε υπό έντονο δημόσιο έλεγχο μετά τη δίωξη του προέδρου του για χειραγώγηση της αγοράς και δωροδοκία.

Οι μετοχές της Samsung Electronics έπεσαν περίπου 2% χαμηλότερα στη Σεούλ μετά την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή