Ο Γιώργος Προβόπουλος «αφήνει ένα μεγάλο κενό στη σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου», αναφέρει σε συλληπητήρια ανακοίνωσή της η Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Επισημαίνει ότι επωμίστηκε και διαχειρίστηκε με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο έργο του.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών έχει ως εξής:

«Με βαθιά θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αποχαιρετάει τον Γεώργιο Προβόπουλο, και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γεώργιος Προβόπουλος υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση και αποτελεσματικότητα την εθνική οικονομία, αλλά και το ίδιο το τραπεζικό της σύστημα. Η στέρεα οικονομική του γνώση, η σημαντική του εμπειρία στα δημόσια οικονομικά, και η ευδόκιμη θητεία του σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στον ιδιωτικό τραπεζικό κλάδο, ήταν τα εφόδια που του επέτρεψαν να επωμιστεί και να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία τις επιπτώσεις της σοβαρής δημοσιονομικής κρίσης χρέους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (2008-2014). Ο  Γεώργιος Προβόπουλος εξασφάλισε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης την αναγκαία για την Ελληνική Οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα ρευστότητα και σταθερότητα στην ευρωζώνη, και εργάστηκε σκληρά για να ανταπεξέλθει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους τότε κλυδωνισμούς.  Ο εκλιπών αφήνει ένα μεγάλο κενό στην σύγχρονη οικονομική ιστορία του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα καταθέσει στη μνήμη του εκλιπόντος δωρεά ποσού 5.000 ευρώ, στον φορέα ή οργανισμό που θα επιλέξει η οικογένεια του».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανισότητα: Οι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος
Επικαιρότητα |

Oι 9 στους 10 Έλληνες απαιτούν αλλαγή του οικονομικού συστήματος

Στην Ελλάδα το 72% πιστεύει ότι τα σημερινά παιδιά θα ζήσουν χειρότερα από τους γονείς τους και το 95% θεωρεί ότι η ανισότητα οφείλεται στην υπερβολική πολιτική επιρροή της οικονομικής ελίτ