Αλλαγές στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού και του Τραμ, σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου, λόγω διεξαγωγής του τελικού της διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης «UEFA Europa Conference League», μεταξύ του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, στο OPAP Arena ( 22:00 MEGA).

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τις 18:00 της Τετάρτης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά των φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες, ενώ η κυκλοφορία τους θα σταματήσει από τις 17:00.

Προετοιμασίες στο γήπεδο που θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός

Αλλαγές θα υπάρχουν και στα δρομολόγια του Τραμ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ειδικότερα:

– Η Γραμμή 1 του Μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς», δηλαδή ο Ηλεκτρικός θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

– από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,

– από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30

– από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27 και

– από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Η Γραμμή 1 θα λειτουργήσει μετά τις 6 το απόγευμα αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

➢ Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ΄ όλη  τη διάρκεια της ημέρας.

-Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεοτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

Τι είπε η Δημογλίδου

«Θα ταλαιπωρηθούν κατά κάποιο τρόπο οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και τον γειτονικών δήμων, καθώς θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Κανένας φίλαθλος δεν θα μπορεί να εισέλθει εντός του ΗΣΑΠ και να μετακινηθεί εάν δεν έχει στην κατοχή του το εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο και την αστυνομική του ταυτότητα, για να γίνει ταυτοπροσωπία. Θα γίνει έλεγχος προτού εισέλθει κάποιος στο γήπεδο. Εάν φέρει πάνω του απαγορευμένο αντικείμενο θα απομακρύνεται από τον χώρο», συμπλήρωσε.

Πώς θα μετακινηθούν οι φίλαθλοι

Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, τα λεγόμενα fun meeting points, η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα συνοδεία αστυνομικών με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό.

Ειδικότερα, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα έχουν προμηθευτεί κόκκινα εισιτήρια για τον τελικό του Conference League θα συγκεντρωθούν σε ειδικά διαμορφωμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο.

Από εκεί στις 6:30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η σταδιακή μεταφορά τους με συρμούς του ΗΣΑΠ χωρίς ενδιάμεσες στάσεις προς το σταθμό Περισσό και στη συνέχεια θα μεταβαίνουν στο γήπεδο με συνοδεία αστυνομικών.

Όσον αφορά στους φιλάθλους της Φιορεντίνα οι οποίοι διαθέτουν τα μπλε εισιτήρια, έχει προβλεφθεί η συγκέντρωσή τους σε χώρο στο ΟΑΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας και συνοδεία αστυνομικών στο γήπεδο με λεωφορεία του ΟΣΥ.

Όσοι έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα. Από τη διοργανώτρια αρχή θα διατεθούν μίνι vans που θα τους μεταφέρουν από και προς τον σταθμό Περισσό.

Εισιτήριο και ταυτότητα
Όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα, ενώ καλούνται να είναι συνεργάσιμοι με τις υποδείξεις των αστυνομικών και τους ελέγχους που θα διενεργηθούν από αυτούς, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία ή καθυστέρηση.

Η  αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο θα γίνει κατόπιν υπόδειξης του προσωπικού της διοργανώτριας αρχής και της ΕΛ.ΑΣ με τον αντίστροφο τρόπο. Δηλαδή οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα κατευθυνθούν στον σταθμό του ΗΣΑΠ Περισσός, ενώ της Φιορεντίνα σε λεωφορεία που θα βρίσκονται στη λεωφόρο Δεκελείας.

Τέλος, σταδιακά θα εφαρμοστούν μια σειρά από τεχνικές και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ιδίως στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να καλούν στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να εφαρμόσουν τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και να αποφύγουν την κίνηση με τα οχήματα τους στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, τόσο για τη δική τους εξυπηρέτηση, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν θα καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο μεταξύ, σε ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

«Στην περίπτωση που ο εργοδότης εμποδίζεται προσωρινά ή οριστικά να δεχθεί την εργασία του εργαζoμένου από λόγους οφειλόμενους σε ανώτερη βία, αυτός δεν καθίσταται υπερήμερος περί την αποδοχή της προσφερόμενης εργασίας και, κατ’ ακολουθίαν, απαλλάσσεται από την υποχρέωση προς καταβολή του μισθού προς τον προσφέροντα την εργασία του μισθωτό (κανόνας που καθιερώνεται εξ  αντιδιαστολής των προβλεπόμενων στις διατάξεις του 656 Α.Κ.).

Οπότε, σε περιπτώσεις αδυναμίας των επιχειρήσεων να λειτουργήσουν, καθώς και των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους, ισχύουν τα ακόλουθα:

α) Όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε, λόγω ανωτέρας βίας και οι εργαζόμενοι δεν προσήλθαν στην εργασία τους για το ίδιο γεγονός, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 380 Α.Κ., σύμφωνα με τις οποίες, «αν η παροχή από έναν από τους συμβαλλόμενους (εργοδότη ή μισθωτό) είναι αδύνατη συνεπεία γεγονότος, για το οποίο δεν έχει ευθύνη, απαλλάσσεται και ο άλλος από τους συμβαλλόμενους της αντιπαροχής» (δηλαδή υπάρχει κοινή απαλλαγή).

β) Όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια, λόγω ανωτέρας βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης (657 Α.Κ.)»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο
Επικαιρότητα |

ΔΕΗ: Συλλογή προϊόντων Ηλεκτρικός Πολιτισμός από το ιστορικό αρχείο στο πράσινο αύριο

H συλλογή Ηλεκτρικός Πολιτισμός είναι εμπνευσμένη από τη μεγάλη ιστορία και κληρονομιά της ΔΕΗ, που είναι παράλληλες και συνυφασμένες με τον εξηλεκτρισμό της Ελλάδας και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.

Mevaco: Σύμβαση 22 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου
Επικαιρότητα |

Mevaco: Σύμβαση 22 εκατ. ευρώ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων Φωτοβολταϊκού Πάρκου

Η παραγωγή και η παράδοση του συνόλου των ως άνω σταθερών μεταλλικών βάσεων στήριξης για το ανωτέρω Φ/Β Πάρκο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους