Θα πετύχει εύκολα τα μεγέθη της καθοδήγησης του έτους, εκτιμά για τον ΟΠΑΠ η AΧΙΑ, μετά και το ικανοποιητικό, όπως το χαρακτήρισε, σύνολο αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, με το GGR του Ομίλου να ανέρχεται στα 549,7 εκατ. ευρώ (+4,2% σε ετήσια βάση), τα EBITDA στα 190,3 εκατ. ευρώ (-3,1% σε ετήσια βάση) και τα καθαρά κέρδη στα 113,3 εκατ. ευρώ (-3,9% σε ετήσια βάση).

Σύμφωνα με την AΧΙΑ παρά τον αντίκτυπο των πληθωριστικών πιέσεων στην ελληνική αγορά, το GGR του ΟΠΑΠ συνέχισε να αυξάνεται λόγω της ισχυρής διαδικτυακής ζήτησης καθώς και των προσπαθειών της διοίκησης να ανανεώσει τα υπάρχοντα παιχνίδια. Για άλλη μια φορά, η ΑΧΙΑ επισημαίνει την απόδοση του διαδικτυακού καζίνο, ενός παιχνιδιού που κατάφερε να έχει υψηλότερο GGR έναντι του διαδικτυακού στοιχήματος το 1ο τρίμηνο του 2024.

Επίσης, το νέο παιχνίδι του ΟΠΑΠ, το Eurojackpot, παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, οπότε υπήρξε αύξηση των εσόδων/κερδοφορίας από αυτό το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αλλά από την άλλη πλευρά αυξήθηκαν τα έξοδα που σχετίζονται με την έναρξη του παιχνιδιού.

Συνολικά, είναι μια σταθερή τριμηνιαία απόδοση από τον ΟΠΑΠ, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των παιχνιδιών του παρά τις συνεχιζόμενες πληθωριστικές πιέσεις που έχουν επηρεάσει τη λιανική ζήτηση στην Ελλάδα (μείωση όγκου στο λιανικό εμπόριο κατά 10% για Ιανουάριο και Φεβρουάριο στην αγορά).

Επιτυχημένη στρατηγική

Για άλλη μια φορά, η ΑΧΙΑ τονίζει την επιτυχία της στρατηγικής να δοθεί έμφαση στην ψηφιοποίηση, με το 24% του τριμηνιαίου GGR να προέρχεται από το Διαδίκτυο (έναντι 23% το 4ο τρίμηνο του 2023). Επιπλέον, η απόδοση δείχνει θετική αντίδραση στις προσπάθειες του ΟΠΑΠ για αναζωογόνηση του Lotto και του Jocker, ενώ τα αρχικά στοιχεία δείχνουν μια ενθαρρυντική αντίληψη για το Eurojackpot (αυτά τα παιχνίδια λαχειοφόρων αγορών έχουν υψηλότερα περιθώρια κέρδους λόγω χαμηλότερων πληρωμών).

Τέλος, παρατηρείται σημαντική άνοδος του λειτουργικού τομέα το α’ τρίμηνο του έτους, αλλά η ΑΧΙΑ εκτιμά ότι θα υπάρξει εξομάλυνση των δαπανών τα επόμενα τρίμηνα.

Επιπλέον, καθώς i) η αύξηση του GGR συνεχίζεται (υποβοηθούμενη επίσης από τους αγώνες UEFA EURO 2024) και ii) η πληρωμή το δεύτερο εξάμηνο του έτους επανέρχεται σε κανονικά επίπεδα, η ΑΧΙΑ θεωρεί ότι η καθοδήγηση για το έτος για GGR ύψους 2,15-2,2 δισ. ευρώ και EBITDA 750 ευρώ -770μ θα επιτευχθούν άνετα.

Σε αυτό το πλαίσιο, διατηρεί την τιμή στόχο στα 16,40 ευρω και τη σύσταση για αγορά (buy).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων
Επιχειρήσεις |

Παπαδόγλου (Nexi Ελλάδος): Μεταρρυθμίσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντων

«Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να δίνουν στην αγορά την ευκαιρία να "αναπνέει" προκειμένου να αναπτύσσεται σταθερά», ανέφερε ο Νίκος Παπαδόγλου στο 28th Annual Economist Government Roundtable

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη
Επιχειρήσεις |

Netcompany-Intrasoft: Πραγματοποιώντας κομβικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη

Σε βάθος τριών δεκαετιών, η εταιρεία έχει χτίσει πολύτιμη τεχνογνωσία, πραγματοποιώντας στρατηγικά έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και προσφέροντας υπηρεσίες που βρίσκονται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας