![Σωκράτης Κόκκαλης: Τι είπε για την εξαγορά της «Ευρώπη» – Πότε σχεδιάζει την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/ot_kokkalis.png)
Για τη σημασία εξαγοράς της «Ευρώπη Ασφαλιστική» μίλησε ο Σωκράτης Κόκκαλης στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Intracom Holdings, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη βελτίωση των αποτελεσμάτων που θα επέλθει. Αποκάλυψε επίσης πως υπάρχει σχέδιο που στοχεύει η εταιρεία να εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο μέσα στο 2024.
Παρουσία του Νικόλαου Α. Μακρόπουλου, ιδιοκτήτη της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο μετοχικός και διοικητικός ηγέτης της Intracom Holdings, σημείωσε πως στόχος είναι η Ευρώπη Ασφαλιστική να αποτελέσει έναν από τους ισχυρούς παίκτες της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς και στάθηκε στο κύμα εξαγορών ελληνικών εταιρειών από ξένες εταιρείες που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα.
Intrakom Holdings: Συμφωνία με Μακρόπουλο για την εξαγορά της «Ευρώπη Ασφαλιστική»
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί πως δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε νέες κινήσεις στο μέλλον.
Η ελληνική οικονομία, σημείωσε, έχει ανάγκη από ενίσχυση της παρουσίας των εγχώριων εταιρειών στον κλάδο. Για να προσθέσει πως είναι ένας κλάδος που έχει μια μεγάλη υστέρηση σε σχέση με τις αντίστοιχες εταιρείες στο εξωτερικό και την Ευρώπη και διαθέτει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης.
Ο κ. Κόκκαλης υπογράμμισε ότι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμη ασφαλιστική συνείδηση όπως στην υπόλοιπη ΕΕ, επισημαίνοντας πως δεν θα μπορούν οι κυβερνήσεις πλέον να καλύπτουν τις ζημιές που προκαλούν οι νέες κλιματικές συνθήκες και για αυτό, η κυβέρνηση επιλέγει να στρέψει τους πολίτες προς την ιδιωτική ασφάλιση.
Η επόμενη μέρα
Για ένα νέο κεφάλαιο που ξεκινάει ύστερα από 40 χρόνια σταδιοδρομίας στο χώρο της ασφάλειας μίλησε από την πλευρά του ο κ. Μακρόπουλος, αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον κ. Κόκκαλη ενώ ξεκαθάρισε πως θα είναι κοντά στην νέα εταιρεία ως διευθύνων σύμβουλος, αλλά θα μείνει και με ποσοστό στο νέο σχήμα.
Εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι με την είσοδο του ομίλου Intracom, η Ευρώπη θα πετύχει ακόμη υψηλότερους στόχους, λέγοντας πως η επόμενη ημέρα θα δημιουργήσει έναν νέο ισχυρό όμιλο.
Η συμφωνία
Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 46,55 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, σε μια πολύπλοκη συμφωνία, η Intracom Holdings, η οποία είναι και μοναδική μέτοχος της Intracom Properties, αλλά και μέτοχος στην Κλουκίνας – Λάππας (ΚΛΜ) δρομολογεί την τμηματική εξαγορά του 100% της Ευρώπη Ασφαλιστική από την Intarcom Properties.
Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει τη συγχώνευση της Intacom Properties με την ΚΛΜ και την μετονομασία της ΚΛΜ σε Ευρώπη Holdings, την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο στο νέο σχήμα.
Η έγκριση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου εξαμήνου.
Επικεφαλής του σχήματος θα είναι τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης όσο και ο Νίκος Μακρόπουλος. Ο μεν Κόκκαλης θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και ο δε Μακρόπουλος θα οριστεί διευθύνων σύμβουλος.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βλαχόπουλος (Πειραιώς): Η ανθεκτικότητα είναι στρατηγική επιλογή](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_MAR_1429-600x400.jpg)
Βλαχόπουλος (Πειραιώς) στο Euromoney: Στρατηγική επιλογή η ανθεκτικότητα
Ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις
![ΓΣΕΒΕΕ: Πρόταση-Σχέδιο Νόμου για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/DSC_0122-600x399.png)
Πρόταση-Σχέδιο Νόμου ΓΣΕΒΕΕ για αδειοδότηση των τεχνικών και βιοτεχνικών επαγγελμάτων
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η αναπτυξιακή προοπτική της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της αναβάθμισης των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής απελευθέρωσης
![L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/3-4-600x400.jpg)
L’Oréal Hellas: Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής
Μια συνεργασία της L’Oréal Hellas που στόχο έχει να στηρίξει το μέλλον της κομμωτικής δημιουργώντας ευκαιρίες σε νέους σπουδαστές του κλάδου
![ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/epixeiriseis-600x375.jpg)
ΕΤΕπ: Ολική επαναφορά για επενδύσεις και αισιοδοξία στην Ελλάδα – Η σύγκριση με την Ευρώπη
Τι αποκαλύπτει έκθεση της ΕΤΕπ που βασίζεται σε δημοσκοπήσεις περίπου 13.000 επιχειρήσεων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ
![Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/10/Eurolife-FFH-600x250.jpg)
Eurolife FFH:Απόδοση 3,70% στα ατομικά προγράμματα διαχείρισης κεφαλαίου
Η Eurolife FFH προσφέρει ουσιαστικό όφελος στους ασφαλισμένους της
![Ελληνικές τράπεζες: η Mediobanca ανεβάζει τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες – Προτιμά Πειραιώς, Alpha Bank](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_trapezes_flags_NEA_2025-600x352.png)
«Ψήφος» στις ελληνικές τράπεζες από τη Mediobanka – Οι νέες τιμές στόχοι
Η τάση αύξησης των ελληνικών δανείων παραμένει ισχυρή και πολύ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, επισημαίνει μεταξύ άλλων η Mediobanca για τις ελληνικές τράπεζες
![Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/05/avax-600x401.jpg)
Avax: Έναρξη κάλυψης από Euroxx – Στα 3,40 ευρώ/μετοχή η τιμή στόχος [πίνακας]
Οι εκτιμήσεις των αναλυτών της Euroxx για το διάστημα 2024-2028 - Η avax εκτιμάται ότι θα παράγει σημαντικές ελεύθερες ταμειακές ροές τα επόμενα έτ
![Τράπεζες: Γιατί φορτώνουν με επιπλέον έξοδα το τελευταίο τρίμηνο του 2024](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking24a-600x352.png)
Γιατί «φορτώνουν» με επιπλέον έξοδα τους ισολογισμούς οι τράπεζες - Ο πήχης για τα μερίσματα
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων από τις τράπεζες
![Miele Hellas: «Bonus» από τους Γερμανούς στην ελληνική εταιρεία – Το στοίχημα των 100 εκατ. ευρώ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/miele-1-600x400.jpg)
Το «bonus» των Γερμανών στη Miele Hellas, το στοίχημα των 100 εκατ. και ο Κωτσόβολος
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas για την πορεία ανάπτυξης – Το μήνυμα των ιδιοκτητών για την ανάθεση του cluster – Πώς θα αναπτυχθεί
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές