Η πρωινή αδυναμία του Δείκτη με συναλλαγές κάτω από τις 1470 μονάδες έδωσε το έναυσμα για κλιμάκωση των ρευστοποιήσεων.

Η ΜΟΗ έχασε το ραντεβού της με τα 28, και ξαναμπήκε στο εύρος που την είχε ταλαιπωρήσει για πολλές εβδομάδες μεταξύ 26-28 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι “χρωστάει” το υπόλοιπο 1,40€ μέρισμα (έδωσε ήδη 0,40), κάτι που θα ενισχύσει τις υποστηρικτικές αγορές στο πτωτικό σκέλος.

Ο ΟΠΑΠ κρατά ψηλά το κεφάλι, με το επίπεδο των 14,90 να τιμάται ενώ το εύρος έως τα 14,60 είναι κρίσιμες και σοβαρές στηρίξεις. Μια επιστροφή μέχρι (τουλάχιστον) τα 16 δεν θα είναι έκπληξη.

Η βαριά συνεδρίαση έδειξε, πλην του ΟΠΑΠ, και τα λοιπά πολύ ανθεκτικά χαρτιά από τη μεγάλη κεφ/ση, όπως ΕΕΕ, CENER, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ. Τα οποία πρέπει να τα θυμηθούμε όταν θα έρθει η ώρα, καθώς τέτοιες συμπεριφορές είναι πολύτιμες για τη γενικότερη εικόνα της κάθε μετοχής .

Το ίδιο ισχύει και για μετοχές μεσαίας, όπως ΚΡΙ, ΟΛΠ και ΠΡΟΦ. Προσοχή και στις ΠΕΡΦ, ΜΟΤΟ, ΚΟΥΑΛ και ΙΝΛΟΤ.

Ο ΦΡΛΚ καλό θα ήταν να κρατήσει τα 3,80 για να μην μπει σε περιπέτειες, η ΙΝΤΚΑ δεν πρέπει να χάσει τα 3,20 και η ΟΛΥΜΠ καλό θα ήταν να βγάλει καναν αγοραστή, διότι θα βαρύνει ανεξέλεγκτα. H δεύτερη έχει μπροστά της δρόμο, καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία εξαγοράς της “Ευρώπης Ασφαλιστικής” από την Intracom, με την αξία του deal να ανέρχεται στα 46,55 εκατ. ευρώ.

Στο ταμπλό, υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής για λίγο, ενώ γενικά η εξέλιξη επέφερε ημερήσιες απώλειες.

Η μικρή ΤΖΚΑ παρέμεινε επί μακρόν πτωτική, βρίσκοντας πλέον το επίπεδο των 1,55 ευρώ από όπου θα δικαιολογείτο μια ανοδική αντίδραση μέχρι τη ζώνη των 2, σε πρώτη φάση.

Συνεχίστηκε καλώς η διαδικασία για τη δημιουργία τραπεζικού πυλώνα Αttica-Παγκρήτιας, μετά και την έκθεση της DBRS. Το prοject θέλει ακόμα καιρό μέχρι να υλοποιηθεί, το ΑΤΤ παραμένει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο χαρτί βάσει μεταβλητότητας και εμπορευσιμότητας για οποιεσδήποτε -πρώιμες- τοποθετήσεις. Πάντως, πάνω από 11,50€, ίσως έχει κάποια τύχη, με επόμενη στάση στην πτώση της τα 9,10 και βάση στη ζώνη των 10,50-10,60.

Ο ΟΤΕ απογοήτευσε για άλλη μια φορά, με κλεισίματα κάτω από το 14,50 που αφορούσε σε αντίσταση, αδύναμος να δώσει οποιαδήποτε αλλαγή κατεύθυνσης από την πολύμηνη πλαγιοπτωτική του κίνηση.

Τέλος, σήμερα διεξήχθη δημοπρασία Εντόκου Γραμματίου ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) διάρκειας 26 εβδ. Παρατηρήθηκε μεγάλη απομείωση στην ετησιοποιημένη απόδοση, στο 3,55% από το 3,92% υψηλό περιόδου (Οκτ. 23) και το 3,69% προηγούμενου μήνα. Είναι προφανής η προεξόφληση της μείωσης επιτοκίων από την ΕΚΤ εν ευθέτω χρόνω, ίσως και στις 6/6.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής