Στην «εκπληκτικά θετική πορεία της οικονομίας» εστίασε την παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (IΟSCO) που γίνεται στην Ελλάδα.

«Η κεφαλαιαγορά αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις μέσα σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας με την ανάπτυξη της ευρωζώνης να μειώνεται κι ενώ η κλιματική αλλαγή είναι παρούσα. Η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει, τα πάει πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, τα δημόσια οικονομικά είναι τακτοποιημένα, το τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε διαρθρωτικές αλλαγές, χτυπάμε την φοροδιαφυγή, το χρέος μειώνεται, ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποδίδει. Η ελληνική οικονομία προοδεύει. Οι αγορές τα βλέπουν και τα αναγνωρίζουν όλα αυτά, οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται, επενδύσεις έρχονται, μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

IΟSCO: Ετήσια σύνοδος στις 26 έως 28 Μαΐου στην Αθήνα

«Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι όλες οι χώρες τόσο δημοσιονομικά αυστηρές όπως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

«Comeback»

«Η Ελλάδα έχει κάνει ένα εντυπωσιακό comeback, η πορεία της οικονομίας είναι εκπληκτικά θετικά, θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο για να στηρίξουμε το εισόδημα των πολιτών. Χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερες μεγάλες ξένες επενδύσεις», υποστήριξε.

«Να καλύψουμε το επενδυτικό κενό»

«Πρέπει να καλύψουμε το κενό των επενδύσεων την περίοδο της κρίσης καθώς μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε τη μεγαλύτερη απόρριψη επενδύσεων. Το εδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο και έχουμε και άλλο δρόμο μπροστά μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών με μεγαλύτερες επιτυχίες της οικονομίας και μεγαλύτερη ασφάλεια.Η Ελλάδα ποτέ δεν επωφελήθηκε από τη νηνεμία που δημιούργησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πάντα ξοδεύαμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος, με αφορμή την συμμαχία με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας για δημιουργία ενός ευρωπαϊκού αντιαεροπορικού θόλου, προέτρεψε την Ευρώπη να κινητοποιηθεί.

«Χρειαζόμαστε κοινές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κινητοποιήσουμε πόρους για το ευρωπαϊκό κοινό καλό.Οι τράπεζες πρέπει να γίνουν πιο ανταποδοτικές αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αναλάβουν περισσότερα ρίσκα», επεσήμανε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία