Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, οι οποίες επηρεάστηκαν τόσο από την πτώση της Wall Street όσο και από τους τίτλους – σηματωρούς, όπως η BHP και η Mitsubishi.

Ειδικότερα, ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε περίπου 1,6%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε πτώση 0,8%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε 0,72% και ο μικρότερης κεφαλαιοποίησης Kosdaq διολίσθησε 0,3%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ και ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας έκλεισαν με οριακές διακυμάνσεις.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε με απώλειες 0,42%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να ασκούν σημαντικές πιέσεις.

Οι μετοχές του κλάδου των μεταλλευμάτων της Αυστραλίας δέχτηκε ισχυρές πιέσεις, αφού ο κολοσσός εξόρυξης BHP αποχώρησε από το σχέδιό του ύψους 38,6 δισ. στερλινών για την εξαγορά της ανταγωνιστική Anglo American.

Σε μια κανονιστική κατάθεση, η BHP είπε ότι ενώ πίστευε ότι η προσφορά εξαγοράς της ήταν «μια συναρπαστική ευκαιρία για να αυξηθεί αποτελεσματικά η αξία και για τα δύο σύνολα μετόχων», δεν ήταν σε θέση να καταλήξει σε συμφωνία με την Anglo American, ειδικά όσον αφορά τον ρυθμιστικό κίνδυνο και το κόστος της Νότιας Αφρικής.

Οι μετοχές της BHP έχασαν 1,73%, ενώ εκείνες της Rio Tinto και της Fortescue Group σημείωσαν πτώση 1,34% και 2,27% αντίστοιχα.

Στην Ιαπωνία, τη μεγαλύτερη πτώση την κατέγραψε η εταιρεία εξοπλισμού ημιαγωγών Advantest, που υποχώρησε 5,8%.

Επίσης, η Mitsubishi Electric, η θυγατρική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ειδών του εμπορικού οίκου Mitsubishi, υποχώρησε σχεδόν κατά 5%. Πτωτικά και η Tokyo Electric Power Company, η οποία έχασε 4,7% και η εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών Terumo, η οποία έχασε 4,25%.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα ανακοινώσουν τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής την Παρασκευή και η Κίνα θα δημοσιεύσει τον επίσημο δείκτη υπευθύνων αγορών για τον Μάιο, με τις αγορές να αναμένουν με επιφυλακτικότητα τα νέα στοιχεία. Θα δημοσιοποιηθούν επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό για την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές