Πτωτικά και σήμερα η Wall Street, η οποία δεν μπορεί να σταματήσει το πτωτικό της σερί, ειδικά από τον Dow Jones, με τις αποδόσεις των ομολόγων να “μαρτυρούν” ένα ακόμη κύμα risk off που βρίσκεται σε εξέλιξη, την ώρα που τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

JPMorgan: Μετά τον Ντίμον ποιος – H δύσκολη υπόθεση εύρεσης διαδόχου

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,74% στις 38.158 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,20% στις 5.257 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,12% στις 16.899 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα η μετοχή της Salesforce, η οποία σημειώνει βουτιά άνω του 15%, καθώς τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου. Οι προοπτικές κερδών και εσόδων της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν επίσης χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις.

Την ίδια ώρα, η Kohl’s σημειώνει πτώση περίπου 20%, λόγω των αδύναμων κερδών και της καθοδήγησης. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 24 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν κέρδη 4 σεντς ανά μετοχή.

Από την άλλη, η Foot Locker σημειώνει άλμα 12%, καθώς ανακοίνωσε υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη ανά μετοχή. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης τις κατευθυντήριες γραμμές της για το οικονομικό έτος, οι οποίες προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα κυμαίνονται από πτώση 1% έως κέρδος 1%, σε σύγκριση με πτώση 0,6% που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με την LSEG.

Κακά νέα

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου συνέχισαν να προβληματίζουν, καθώς ξεπέρασαν το 4,6% για πρώτη φορά μετά από ένα μήνα, επηρεάζοντας το επενδυτικό κλίμα, σύμφωνα με τον Ross Mayfield, αναλυτή επενδυτικής στρατηγικής της Baird. Οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί να είναι κακά νέα για τους επενδυτές μετοχών, καθώς μειώνουν τα πολλαπλάσια που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για μετοχές και κάνουν πιο ελκυστικές ασφαλέστερες επενδύσεις, όπως οι τίτλοι του δημοσίου και κεφάλαια χρηματαγοράς, εξήγησε.

«Έχουμε ένα νέο σενάριο, που θέλει τα επιτόκια να είναι «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», το οποίο όμως δεν είναι νέα είδηση, αλλά στο τρέχον καταλυτικό κενό, επιβαρύνει το κλίμα – ιδιαίτερα σε μια εκτεταμένη αποτίμηση όπως αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Mayfield.

Στα μάκρο της ημέρας, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε με ρυθμό χαμηλότερο του αναμενομένου, ήτοι κατά 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 1,6%.  Το τέταρτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 3,4%.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των εποχικά προσαρμοσμένων αρχικών αιτήσεων για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 3.000 σε 219.000 την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαΐου. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων αυξήθηκε κατά 2.500 από τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας και διαμορφώθηκε στις 222.500.

Τέλος, το έλλειμμα του εμπορίου αγαθών διαμορφώθηκε στα 99,4 δισ. δολάρια τον Απρίλιο, αυξημένο κατά 7,7% από τον Μάρτιο. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 0,9 δισ. δολάρια στα 169,9 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές πρόσθεσαν 8 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον Μάρτιο και διαμορφώθηκαν στα 269,3 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street