Με την τελετή βράβευσης του Διευθύνοντα Συμβούλου Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε τις εργασίες του το 14th Annual Capital Link Sustainability Forum, το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση, και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή την Τρίτη, 28 Μαΐου 2024, με φυσική παρουσία, υπό την Αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών – ΕΒΕΑ, στο Divani Caravel Hotel.

Το βραβείο «2024 Capital Link Sustainability Leadership Award» απονεμήθηκε στον Γιάννο Κοντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, ως αναγνώριση της συμβολής του στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις πρωτοβουλίες του, στο πλαίσιο του 14th Annual Capital Link Sustainability Forum με τίτλο «Βιωσιμότητα – Επενδύσεις & Ανάπτυξη».

Ο κ. Κοντόπουλος βραβεύτηκε καθώς επί θητείας του το Ελληνικό Χρηματιστήριο επιδεικνύει μια θεαματική ποιοτική στροφή με ρεκόρ κερδοφορίας εισηγμένων εταιρειών και με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές. Υπό την ηγεσία του, το Ελληνικό Χρηματιστήριο θέτει στρατηγικούς στόχους, μεταξύ των οποίων να γίνει ανταγωνιστικότερη η Εναλλακτική Αγορά ώστε να υπάρχουν ισχυρά κίνητρα εισαγωγής σε ελληνικές start ups καθώς και εταιρείες του fintec. Παράλληλα, η ενεργή συμμετοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρωτοβουλία Sustainable Stock Exchanges (SSE) των Ηνωμένων Εθνών αποδεικνύει την έμπρακτη δέσμευση στην ενίσχυση των πρακτικών δημοσιοποίησης πληροφοριών ESG που εφαρμόζουν οι ελληνικές εισηγμένες εταιρείες.

Το βραβείο στον κ. Κοντόπουλο απένειμε ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος Δ.Σ. – Ένωση Θεσμικών Επενδυτών και Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST.

Η επίσημη τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε σε μία κατάμεστη αίθουσα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 450 συμμετεχόντων συμπεριλαμβανομένων ανώτατων Κυβερνητικών Εκπροσώπων, ομιλητών του Συνεδρίου και υψηλόβαθμων στελεχών των μεγαλύτερων εταιρειών της αγοράς.

Το “Capital Link Sustainability Leadership Award” δίνεται κάθε χρόνο σε μία ή και περισσότερες προσωπικότητες / εταιρείες / οργανισμούς, για την εξαιρετική κοινωνική προσφορά τους και για τη συμβολή τους στην ανύψωση της Ελλάδος και της επιχειρηματικότητας.

Κοντόπουλος: Ενθαρρύνουμε τη ροή κεφαλαίων προς την πράσινη οικονομία

Ο κ. Κοντόπουλος στην ομιλία που εκφώνησε στο πλαίσιο της βράβευσής του, τόνισε ότι: «Στο Χρηματιστήριο Αθηνών θεωρούμε ότι η βασική αποστολή μας είναι να βοηθούμε τις εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση σε κεφάλαια με διαφανή τρόπο, και αναγνωρίζουμε ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης προσπάθειας που κάνουμε για την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της ανταγωνιστικότητας της κεφαλαιαγοράς μας.

Για το λόγο αυτό λαμβάνουμε μία σειρά από πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ενθάρρυνση ροής κεφαλαίων προς την πράσινη οικονομία. Η στρατηγική μας μας στον τομέα του ΕSG εστιάζει στην προώθηση της διαφάνειας και των βιώσιμων επενδύσεων, καθώς και στην εκπαίδευση και την διεύρυνση της συνεργασίας μας με όλο το οικοσύστημα. Η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία μας αφορά στην 3η έκδοση του ATHEX ESG Reporting Guide, που ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και αποτελεί ένα ουσιαστικό εργαλείο με το οποίο εισηγμένες και μη εταιρείες μπορούν να εντοπίζουν και να δημοσιοποιούν ESG πληροφορίες προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Ο κ. Κρις Αίσωπος, Πρόεδρος Δ.Σ. – Ένωση Θεσμικών Επενδυτών; Διευθύνων Σύμβουλος – ALPHA TRUST, κατά την απονομή του βραβείου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Capital Link για την καταπληκτική οργάνωση. Έχω την τιμή να παρουσιάζω το «2024 Capital Link Sustainability Leadership Award» στον κ. Κοντόπουλο, τον άνθρωπο που είναι εν πολλοίς υπεύθυνος για την αναμόρφωση του ελληνικού χρηματιστηρίου, στηρίζοντας παράλληλα και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει συντελεστεί μια θεαματική ποιοτική στροφή, με αύξηση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών, αλλά και ρεκόρ κερδοφορίας για τις εισηγμένες επιχειρήσεις. Ακόμη, το Χρηματιστήριο Αθηνών συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία «sustainable stock exchanges» του ΟΗΕ.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών