Νέο «ροκάνισμα» γίνεται αυτήν την ώρα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να αναδιπλώνονται για ακόμη μία φορά και να αφήνουν τα ηνία στους πωλητές, δείχνοντας ότι ακόμη η διορθωτική κίνηση που άρχισε από τις 1.505 μονάδες δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,24% στις 1.438,75 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 38 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.482,87 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,07% στις 1.260,49 μονάδες.

Παιχνίδι τιμών…

Η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις και έτσι καθηλώνεται στη ζώνη των 1.440 μονάδων, με τη μετοχή της Coca Cola, η οποία σήμερα περνά από τη βάσανο της αποκοπής μερίσματος, να είναι το μεγαλύτερο βαρίδι. Παρόλα αυτά, η εικόνα σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα τη χθεσινή, με τους πωλητές να είναι πιο φειδωλοί στις εντολές τους.

Την ίδια ώρα, οι αγοραστές δείχνουν να «περιμένουν» τιμές πιο κοντά στην επόμενη στήριξη, στη ζώνη των 1.430 – 1.435 μονάδων, παραμένοντας στην επιλεκτικότητα των τελευταίων ημερών και στο stock picking σε χαμηλά επίπεδα. Άλλωστε, η ρευστότητα δείχνει να παραμένει στο σύστημα, έτοιμη προς διάθεση σε καλύτερες τιμές.

Το διακύβευμα τώρα της αγοράς είναι να απεγκλωβιστούν οι θέσεις που ανοίχτηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, προκειμένου να απορροφηθούν οι αναταράξεις σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί η αντίδραση. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το ΧΑ άφησε απέξω τους “αργοπορούντες”, εγκλωβίζοντας τους εν συνεχεία σε υψηλότερες τιμές, εκτός και αν υπάρξει ένα νέο κύμα πωλήσεων που θα τους υποχρεώσει να κλείσουν με μεγαλύτερη ζημία τις θέσεις τους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Coca Cola χάνει 2,88%, με τις Alpha Bank, Autohellas και Σαράντη να ακολουθούν με απώλειες που ξεπερνούν το 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Aegean, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Quest, Μυτιληναίος και Λάμδα.

Στον αντίποδα, η Cenergy κερδίζει 2,12%, με τις ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Eurobank, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και Motor Oil να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών