Να σταματήσει το πτωτικό σπιράλ προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις, ειδικά μάλιστα σε ημέρα αποκοπής μερίσματος από την Coca Cola, η οποία επιδρά αρνητικά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 1.447,46 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,45% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.506,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 1,03% στις 1.274,43 μονάδες.

Βαρίδι η Coca Cola

Η αποκοπή μερίσματος της Coca Cola έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική αγορά, καθώς όχι μόνο στερείται τις στηρίξεις που είχε τις προηγούμενες ημέρες, αλλά δέχεται και τις πιέσεις που παραδοσιακά συνοδεύουν τις ημέρες αποκοπής. Η μετοχή υποχωρεί κατά 2,25% και διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,93 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,9%.

Η υπόλοιπη αγορά όμως δέχεται τα κύματα των αναταράξεων της Wall Street, η οποία τις τελευταίες ημέρες κάνει μια μεγάλη προσαρμογή στις νέες προσδοκίες για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής από τη μεγαλύτερη κεντρική τράπεζα του κόσμου φέτος. Οι νέες προσδοκίες για μία μόνο μείωση των επιτοκίων φέτος έχουν αποτυπωθεί και στις αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, επιβαρύνοντας και τις διαθέσεις ανάληψης ρίσκου στις μετοχικές αγορές.

Τεχνικά, όσο ο γενικός δείκτης παραμένει κάτω από τις 1.480 μονάδες, όπου διαφαίνεται η πρώτη αντίσταση, συντηρεί το σενάριο να διευρύνει τη διόρθωσή του προς τις 1.420 – 25 μονάδες, χωρίς φυσικά να μπορούμε να μιλήσουμε για κάποια πτωτική τάση μεσοπρόθεσμης αξίας. Προφανώς, όμως, κάθε τέτοιου είδους πλαγιοκόπημα φέρνει στο ταμπλό νέα χαρτοφυλάκια, που θα αφήσουν πίσω την κόπωση που είχε το ταμπλό.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy, Aegean, Jumbo, Eurobank, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η Coca Cola χάνει 2,25%, ενώ υπό έλεγχο κρατούν τις πιέσεις τους οι Quest, Autohellas, ΕΥΔΑΠ, Τιτάν, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και ΟΤΕ. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών