Η «TIME100 Most Influential Companies» για το 2024, αναδεικνύει τις 100 πιο σημαντικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, σε όλους τους κλάδους, ξεχωρίζοντας σε αυτές την καινοτομία, την ηγεσία και την συμβολή τους στην κοινωνία.

Τέιλορ Σουίφτ: Αναδείχθηκε το πρόσωπο της χρονιάς από το «Time»

Είναι αξιοσημείωτο ότι για τη συγκρότηση της λίστας, το ΤΙΜΕ αναζήτησε υποψηφιότητες από διάφορους τομείς και διενήργησε έρευνα σε παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών και ανταποκριτών του, καθώς και εξωτερικών εμπειρογνωμόνων.

Στη φετινή λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες στον κόσμο, το ΤΙΜΕ κατέταξε και την Lamda Development.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, «η ιδιαίτερα τιμητική ένταξη της Lamda Development, μιας ελληνικής εταιρείας, στη συγκεκριμένη λίστα, επιβεβαιώνει τη συνεχή προσήλωσή της στη δημιουργία πρότυπων, καινοτόμων έργων, προς όφελος της χώρας και των πολιτών. Το έργο του Ελληνικού, διακρίνεται διεθνώς και συμβάλλει στην ενίσχυση της φήμης και της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον»

Οι εταιρείες TIME100 είναι κάτι περισσότερο από ένας δείκτης επιχειρηματικής επιτυχίας. Είναι ένα επιχείρημα για το πώς μοιάζει η επιχειρηματική επιρροή το 2024. Σε μια εποχή που η ηγεσία σε άλλους τομείς πλήττεται, οι έρευνες δείχνουν ότι πολλοί στρέφονται πρώτα στους εταιρικούς ηγέτες για κατεύθυνση. Είτε πρόκειται για τον José Andrés στο World Central Kitchen, την Cathy Engelbert στο WNBA ή τον Jensen Huang στη Nvidia, ο καθένας μας δείχνει πώς οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν νέα μοντέλα και νέα έμπνευση για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η λίστα του Time ξεχωρίζει 5 κατηγορίες:

Leaders (ηγέτες): Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Rare Beauty της Σελένα Γκόμεζ και η εφαμογή Rappi

Είναι αστείο να ακούς από κάποιον που βρίσκεται στην τηλεόραση από τότε που ήταν 10 ετών, βίωσε την επιτυχία ως ηθοποιός και ποπ σταρ και τώρα είναι η ιδρύτρια μίας επιχείρησης αξίας 2 δισ. δολαρίων. Η Γκόμεζ, 31 ετών, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους στον κόσμο.

Κάνετε κάτι σωστό εάν το όνομα της εταιρείας σας γίνει ρήμα. Το Rappi – η «εφαρμογή για τα πάντα» της Λατινικής Αμερικής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραγγείλετε φαγητό, ψώνια και άλλα αγαθά, να κλείσετε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, να πάρετε μια πιστωτική κάρτα, να στείλετε ευχές γενεθλίων και πολλά άλλα – έχει επιτύχει αυτή τη σπάνια διάκριση. “To Rappi” έχει καταλήξει να σημαίνει γρήγορη παράδοση σε όλη την Κολομβία, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, το Περού, τον Ισημερινό, τη Χιλή, την Αργεντινή και την Ουρουγουάη.

Disrupters (αυτοί που ταράζουν τα νερά): Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι WNBA (διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης γυναικών στις ΗΠΑ) και Χiaomi

Το WNBA έμπαινε ήδη στη σεζόν του 2024, η οποία ξεκίνησε τον Μάιο, με αρκετή δυναμική. Η τηλεθέαση αυξήθηκε κατά 21% σε ετήσια βάση το 2023, δίνοντας στο πρωτάθλημα το μεγαλύτερο κοινό του σε περισσότερες από δύο δεκαετίες. Η προσέλευση έφτασε σε υψηλό 13 ετών. Μετά ήρθε η Caitlin Clark. Οι Indiana Fever επέλεξαν την Clark, η οποίος έσπασε το ρεκόρ σκοραρίσματος όλων των εποχών στο NCAA Division 1 – για οποιοδήποτε φύλο – στην Αϊόβα, με την πρώτη επιλογή στο WNBA Draft του Απριλίου.

Tο ηλεκτρικό σεντάν SU7 της Χiaomi, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, μπορεί να είναι το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάζεται από τηλεφωνική εταιρεία. Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών – ο οποίος κατασκευάζει υπολογιστές, φορητές συσκευές, σκούπες ρομπότ, σκούτερ και τηλέφωνα (ήταν το Νο 3 στον κόσμο το 2023, μετά την Apple και τη Samsung) – δεν βλέπει τίποτα περίεργο σε αυτό.

Innovators (πρωτοπόροι): Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Anthropic (εταιρεία που «παράγει» Τεχνητή Νοημοσύνη) και η εταιρεία μόδας Tory Burch.

Το καλοκαίρι του 2022, ο Dario Amodei έπρεπε να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Η Anthropic, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης όπου είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, είχε μόλις ολοκληρώσει την εκπαίδευση ενός νέου chatbot που ήταν πολύ πιο ισχυρό από οτιδήποτε είχε δει πριν. Η ομάδα που εργάστηκε σε αυτό στα κεντρικά γραφεία της Anthropic στο Σαν Φρανσίσκο ένιωσε δέος για τη δημιουργία τους, την οποία βάφτισαν Claude.

Η μεταμόρφωση της Tory Burch φέρνει επανάσταση στην μόδα. Η ίδια η επώνυμη πρώην διευθύνουσα σύμβουλος Tory Βυrch επισημαίνει πως «Τα νέα της στυλ αντικατοπτρίζουν «το πώς βλέπω τις γυναίκες σήμερα».

Titans (τιτάνες): Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν oι Intel και η εταιρεία παιχνιδιών, Jazwares.

Εν μέσω της φιλόδοξης προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου Pat Gelsinger να επαναφέρει την εταιρεία στην παλιά της δόξα, η Intel ήρθε αντιμέτωπη με τον γεωπολιτικό ανταγωνισμό με την Κίνα, την έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης και τις προσπάθειες του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επαναφέρει την παραγωγή. Ο Gelsinger τοποθετεί την Intel ως εθνικό πρωταθλητή και έχει ανταμειφθεί ανάλογα – η εταιρεία έχει λάβει περισσότερη χρηματοδότηση CHIPS Act από οποιαδήποτε άλλη. Τον Μάρτιο, ο Μπάιντεν παρουσίασε σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις και δάνεια για τα εγχώρια εργοστάσια κατασκευής τσιπ της Intel.

Οι κόρες ενός φίλου ηλικίας 10 και 12 ετών έθεσαν τη σημασία των βελούδινων παιχνιδιών Squishmallows σε έντονο πλαίσιο: «Τίποτα δεν είναι τόσο σημαντικό», δήλωσαν, «εκτός ίσως από την Taylor Swift». Η εταιρεία παιχνιδιών Jazwares είδε τα Squishmallows της να κερδίζουν δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok και εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram, ενώ συγκέντρωσε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις.

Pioneers (πρωτοπόροι): Τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας και η Highland Electric Fleets.

Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απένειμε καθεστώς προεπιλογής στο εμβόλιο ελονοσίας R21 / Matrix-M, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ήταν μια στιγμή που άλλαξε το παιχνίδι. Επέτρεψε μια μαζική ανάπτυξη που θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τους θανάτους από τη θανατηφόρα ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια, η οποία στοιχίζει περισσότερες από 600.000 ζωές ετησίως, κυρίως μεταξύ των παιδιών στην Αφρική. Για να καλύψει τη ζήτηση, η Serum θα παράγει 100 εκατομμύρια δόσεις κάθε χρόνο και θα αποστέλλει τις πρώτες δόσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στα τέλη Μαΐου.

Ο Duncan McIntyre ενοχλήθηκε την πρώτη φορά που είδε μια απόληξη εξάτμισης σχολικού λεωφορείου να εκτοξεύει επιβλαβή σωματίδια και ρύπους στο ίδιο ακριβώς ύψος του στόματος του γιου του της δεύτερης τάξης. «Συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν να παρέχουμε καθαρότερες και υγιέστερες μεταφορές για την επόμενη γενιά», λέει ο McIntyre, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Highland Electric Fleets. Η πενταετής εταιρεία λειτουργεί τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών σχολικών λεωφορείων στις ΗΠΑ, με πάνω από 600 ηλεκτρικά οχήματα υπό σύμβαση σε 30 πολιτείες.

Εδώ ολόκληρη η λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία
Business of Sport |

Βαγγέλης Μαρινάκης: Γιατί στη ναυτιλία επενδύουμε στη σύγχρονη τεχνολογία

Μιλώντας στο πλαίσιο του Marine Money Week στη Νέα Υόρκη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για τη ναυτιλία, τη ναυτιλιακή τεχνολογία, την προστασία του περιβάλλοντος και το πάθος για το ποδόσφαιρο